Sibiul, cel mai promovat oraș din România în perioada proiectului Sibiu Food Camp

Știri de Sibiu, 11.09.2019

Sibiul a fost cel mai promovat oraș din România în mediul online săptămâna trecută, în timpul desfășurării celei de a doua ediții a evenimentului Sibiu Food Camp. În cele șapte zile (2-8 septembrie) au fost realizate aproape 1000 de postări pe Instagram și Facebook, peste 2000 de Instagram Stories, și ș-au înregistrat peste 300.000 de Instagram Story Views și peste 35.000 de like-uri și vizualizări pe Instagram și Facebook.

Preparate exclusiv cu produse Carrefour BIO

Între 2 și 8 septembrie, 12 din cei mai importanți bloggeri de food din România au participat la un „reality show” culinar, în care au făcut muncă de cercetare în domeniul tradiției gastronomice din județul Sibiu. Din ”cartierul general” al Sibiu Food Camp, organizat la Păltiniș,la Centrul de Cercetare și Perfecționare al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, cei 12 bloggeri au colindat județul Sibiu în descoperirea de rețete. O parte din rețetele descoperite au fost pregătite în tabără, iar o altă parte au fost gătite în cadrul show-ul culinar din Piața Mică, totul sub îndrumarea lui Chef-lui sibian Daniel Joa. Pentru pregătirea preparatelor, cele trei echipe de bloggeri au folosit doar produse Carrefour BIO! De altfel, odată cu Sibiu Food Camp, Carrefour a lassat inițiativa Împreună Creștem România BIO, parte a unui program național mai amplu îndreptat atât către încurajarea producției românești BIO, cât și a unor obiceiuri sănătoase de consum.

Ziua Germaniei, împreună cu Simona Pope

Una dintre noutățile ediției din acest an a fost prezența în tabără a unuia dintre cei mai importanți artiști cofetari din România, Simona Pope. Simona a studiat Culinary Arts/Baking and Pastry la l’Ecole Nationale Supérieure de la Pâtisserie din Lyon, Franţa, iar profesor i-a fost unul dintre cei mai titraţi ciocolatieri francezi, Pierre Mirgalet. În 2014, la Cupa Mondială de Gastronomie din Luxemburg, Simona a câştigat o medalie de argint şi una de bronz, pentru România, cu lucrările făcute din pastă de zahăr. În tabăra Sibiu Food Camp, Simona a gătit în ziua dedicată Germaniei și a pregătit un ștrudel cu mere.

I-am avut prezenți în tabăra de la Păltiniș pe unii dintre cei mai apreciați și recunoscuți bloggeri de culinar din România: Marius Dragne & Alina Dragne (Delicii.com) – Mihaela Sava (Prajiturela) – Andra Ilias (Hypnoticfoodie) – Mihaela Negrescu (Fantezie in Bucatarie) – Robert Diaconeasa (Daddy Cool) – Brindusa Birsan (Foodstagrammer) – Andreea Juganaru (AndreeaChinesseFood) – Nicoleta Catargiu (Foodieopedia.ro) – Elena Madalina (Mady’s La La Life) – Miruna Lica (FooDiva) – Aura Craciun (Bake-Up Artist). Ei au transformat bucătăria tradițională sibiană în artă, adăugând fiecare din experiența și priceperea lor.”, precizează Ioana Curta, președintele Asociației e-Xplorator Sibiu.

Sibiu Food Camp este un proiect organizat de Asociația e-Xplorator, în parteneriat cu TheTrends și FoodOfBucharest, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu și este cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Culturală. Sponsor principal, Carrefour România.

Parteneri: Scandia, Heinner, URBB, Olympus, BMW România, Mol, Artizanii Berii, Organizația de Turism a Germaniei, Komoder, Essilor,Primăria Sibiu, Universitatea Lucian Blaga Sibiu. 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.