CJ Sibiu, primul pas pentru conturarea Centurii de Sud a Sibiului!

Știri de Sibiu, 11.09.2019

Consiliul Județean Sibiu anunță primul demers oficial în provința realizării Centuriu de Sud a Sibiului, necesară pentru decongestionarea traficului din oraș. Ocolitoarea ar urma să tranziteze zone din Selimbăr, Cisnădie, Sibiu și Cristian, potrivit anunțului de licitație a studiului de prefezabilitate lansat de administrația județeană Sibiană.

Contractul pentru stabilirea rutelor Ocolitoarei de Sud a Sibiu este estimat la 290.000 lei.

Consiliul Județean Sibiu a lansat miercuri, 11 septembrie, licitația pentru elaborarea studiului de prefezabilitate care va sta la baza investiției privind varianta ocolitoare Sibiu Sud.

Toți cei interesați sunt așteptați să își depună oferta până în data de 2 octombrie 2019, ora 15. Valoarea estimată a contractului se ridică la suma de 290.000 lei fără TVA, iar perioada de realizare a studiului de prefezabilitate este de 60 de zile.

Terenul pe care se doreşte realizarea obiectivului de investiţii aparţine de patru unităţi administrativ teritoriale: municipiul Sibiu, orașul Cisnădie, comuna Cristian și comuna Șelimbăr.

Potrivit CJ Sibiu, din punct de vedere juridic, terenurile aparţin Statului Român- pentru obiectivele de interes naţional existente în zonă (drumuri naţionale, infrastructură de îmbunătăţiri funciare, gaze naturale cu presiune înaltă, linii electrice aeriene cu tensiune înaltă), unităţilor administrativ teritoriale- pentru domeniul public sau privat al acestora, precum și unor persoanelor fizice şi/sau juridice care au proprietăţi în zonă.

Din punct de vedere economic, terenurile aparţin în general extravilanului și intravilanul celor patru unităţi administrativ teritoriale. Terenurile private vor fi expropriate pentru cauză de utilitate publică, pe coridorul de expropriere.

Centura de Sud a Sibiului a fost inclusă pe lista celor 40 de proiecte de impact metropolitan identificate de Banca Mondială în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România (FZMAUR).
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.