Peste 400 de voluntari și profesori pregătesc Noaptea Cercetătorilor la Sibiu

Știri de Sibiu, 17.09.2019

Peste 400 de profesori și tineri voluntari s-au implicat anul acesta în organizarea Nopții Cercetătorilor, eveniment ce invită sibienii în noaptea de 27 septembrie să descopere magia științei.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, Noaptea Cercetățorilor va avea loc în data de 27 septembrie, în intervalul orar 16 – 23, în spațiile Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, la Cercul Militar și în Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA.

”Prin implicarea a peste 230 de cadre didactice și a peste 200 de voluntari, vor fi organizate experimente inedite din toate ramurile științei, expoziții, demonstrații cu roboți, workshop-uri interactive și concursuri destinate vizitatorilor de toate vârstele”, anunță ULBS.

Concurs de proiecte pentru tineri

La fel ca și în anii trecuți, ULBS lansează concursul de idei prin care intenționează să stimuleze interesului tinerei generaţii pentru domeniile cultural, ştiinţific şi tehnic. Concursul ”Sibiul cercetătorilor – știință, tehnologie și cultură” are ca tematică experimente ce pot avea efecte vizibile asupra dezvoltării şi prosperităţii oraşului Sibiu.

”Echipele de proiect vor avea ca sarcină realizarea unor proiecte inovative, științifice sau tehnice, cu caracter experimental – demonstrative, apoi realizarea unor filme care vor fi prezentate public pe pagina de Facebook a concursului unde vor fi vizualizate și votate. Evaluarea și punctarea proiectelor propuse va fi făcută cu respectarea următoarelor criterii prezentate și în Regulamentul oficial al Concursului: caracterul aplicativ al proiectului propus; impactul proiectului asupra dezvoltării orașului Sibiu și îmbunătățirii calității vieții locuitorilor orașului; modul de prezentare a proiectului în cadrul filmului; numărul de voturi (like-uri) primite pe pagina de Facebook dedicată concursului”, anunță ULBS.

Tinerii de toate vârstele îți pot găsi un domeniu în care să se implice Regulamentul incluzând trei secțiuni: “Inventatorul din mine”- Secțiunea concurs de experimente, “O zi din viața unui cercetător”- Secțiunea concurs de eseuri” și “În lumea inventatorilor” – Secțiunea – concurs de desene”.

Înscrierile în concurs se fac până în data de 23 septembrie iar rezultatele vor fi afișate în data de 25 septembrie pe site-ul http://cercetare.ulbsibiu.ro/nc.html.

Premierea celor mai bune proiecte va avea loc vineri 27 septembrie, la ora 15, în Aula Avram Iancu a ULBS în cadrul festivității care va deschide toate evenimentele care se vor desfășura în cadrul Nopții Cercetătorilor 2019.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.