Continental Sibiu anunță creșterea numărului de angajați

Știri de Sibiu, 15.10.2019

Conducerea companiei Continental anunță creșterea numărului de angajați la Sibiu odată cu finalizarea modulului 6 de producție și a centrului Cercetare și Dezvoltare.

”Activitatea noastră s-a extins, atât în ceea ce privește producția, cât și zona de cercetare și dezvoltare, de aceea mărirea sediului de la Sibiu a fost firească. Cele două noi clădiri reprezintă spații și resurse pentru dezvoltarea companiei și suntem încântați de finalizarea lor. Locația a crescut în ultimii ani, ajungând la peste 4000 de angajați, iar extinderea sediului va aduce cu sine și o creștere a numărului de angajați”, a declarat Oswald Kolb, manager general al locației Continental din Sibiu.

Potrivit unui comunicat al concernului german, al treilea centru de cercetare și dezvoltare are un nivel întreg de laboratoare, unde își vor putea face practica și studenții Universității „Lucian Blaga“ din Sibiu.

Centrul este ridicat pe 3 niveluri, cu o suprafața construită la sol de peste 4600 m² și suprafața desfășurată de peste 12000 m².

”Parterul noului corp este destinat laboratoarelor, unde își vor putea desfășura activitatea și studenții Universității „Lucian Blaga“. Acolo vor fi și spații tehnice și o aulă, iar etajele sunt destinate birourilor și laboratoarelor de test. Capacitatea maximă a noii clădiri este de 1100 de locuri”, se menționează în comunicat.

Noua unitate de productie, modulul 6, este întins pe o suprafață de aproximativ 12.000 m² și separat în 2 corpuri.

”Primul corp, de 2 etaje, este destinat pentru producție, logistică, vestiare și spații pentru birouri. Zona de producție are o capacitate de 150 persoane/schimb, iar zona birourilor a fost gândită pentru 250 persoane. Cel de-al doilea corp are un singur nivel și este destinat depozitării materialelor chimice”, potrivit aceleiași surse.

În perioada 1999-2018, Continental a investit circa 1.6 miliarde euro în activităţile din România. Compania deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi și avea la finalul anului 2018, peste 20.000 de angajaţi, din care o treime sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.