Ciolan a cedat o parte din acțunile Ambient

Știri de Sibiu, 29.09.2014

Omul de afaceri sibian Ioan Ciolan a cedat un pachet de 10% din Ambient pentru stingerea unei creanţe de 4,5 milioane de euro.

sursafoto:mediasinfo.ro

sursafoto:mediasinfo.ro

Acţionarul majoritar al companiei de bricolaj şi distribuţie de materiale de construcţii din Sibiu, Ciolan a cedat unui fond de investiţii controlat de BCR – Business Capital for Romania Opportunity Fund – un pachet de 9,99% din acţiunile Ambient în schimbul stingerii unei creanţe de circa 4,5 milioane de euro, scrie zf.ro.

În urma tranzacţiei cu Business Capital for Romania, Ioan Ciolan a rămas cu un pachet de 70,8% din acţiunile Ambient, afacerea pe care a fondat-o în urmă cu 20 de ani.

Omul de afaceri din Sibiu a ratat în 2008 vânzarea afacerii către fondul de investiţii EQT deţinut de cea mai bogată familii din Suedia. După aceea a venit criza, iar vânzările s-au prăbuşit, ceea ce a lovit în plin compania.

Tibi Kapsas, directorul financiar al companiei din Sibiu, a declarat pentru zf.ro că această tranzacţie va susţine Ambient ca din 2015 să reînceapă dezvoltarea reţelei.

Ambient, companie cu afaceri de 142 mil. euro şi un profit net de 8,5 mil. euro în 2013, trece de mai mulţi ani printr-un amplu proces de restructurare care a implicat inclusiv cedarea în cadrul unor contracte de tip sale and lease back a unor spaţii comerciale pentru reducerea gradului de îndatorare a companiei.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.