Halep, apel la responsabilitate după blocarea FRT de lupta dintre Vecerdea și Țiriac

Știri de Sibiu, 05.11.2019

Simona Halep a lansat un apel la responsabilitate din partea Ministerului Tineretului și a cerut reluarea în regim de urgenta a finantarii Federaţiei Române de Tenis (FRT) aflată în blocaj din cauza întârzierea procedurii de recunoaştere a noului preşedinte ale Federaţiei Române de Tenis, Ion Ţiriac.

Sportiva a scris pe Facebook despre lipsa de finanțare care afectează grav tenisul din România din cauza procesului pentru șefia FRT.

”Zilele trecute, noi jucatorii, am citit o stire prin care cineva anunta un succes triumfator al unei noi întârzieri la procedura de recunoastere a noului presedinte al Federatiei Romane de tenis, Dl Ion Tiriac. Noi stim ca aceste alegeri au fost democratice si avem convingerea ferma, ca la ora actuala, Ion Tiriac este singurul om care nu poate fi suspectat de vreun interes cu privire la conducerea tenisului din Romania. Cu toate astea, noi nu intelegem de ce Ministerul Tineretului si Sportului refuza in continuare sa finanteze Federatia Romana de Tenis. Aceasta finantare nu este pentru noi, este pentru activitatea de zi cu zi a Federatiei si in special pentru toate actiunile dedicate juniorilor si tinerilor jucatori de tenis. Suntem oricum in ceasul al 12-lea, la un nivel scazut al intregului sport din Romania si cu toate astea ministerul refuza sa finanteze o Federatie pentru ca cineva contesta in instante in permanenta actiunile Federatiei. Nu intelegem cum s-a ajuns in aceasta situatie si de ce nimeni nu ia o hotarare sau o pozitie fata de toate aceste probleme”, a scris Halep pe Facebook.

Tenismena cere implicarea Ministerului, fără să scrie cine este persoana care îl contestă pe Țiriac și subliniază că ”o astfel de situație este greu de înțeles – viitorul tenisului românesc chiar nu merită să fie omorât cu totul de birocrație și declinare continuă de responsabilitate”.

”Din pozitia noastra de promotori ai sportului romanesc si ai Romaniei, solicitam responsabilitate din partea Ministerului, respectiv reluarea in regim de urgenta a finantarii Federatiei si a programelor sale, actiune de natura sa mentina viu spiritul sportiv si performantele romanesti la nivel national si international”, a mai transmis Halep.

Blocajul invocat cu eleganță de Simona Halep, face referire la procesul deschis de preşedintele clubului Pamira Sibiu, Marius Vecerdea, care a contestat în instanţă alegerile pentru preşedinţia FRT din luna iunie.

Ion Ţiriac a fost ales, la 19 iunie, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, cu 32 de voturi obţinute la Adunarea Generală Extraordinară de Alegeri. La alegeri au fost cinci candidaţi, Marius Daniel Vecerdea a obţinut 11 sufragii, Ion Ţupa 3, în timp ce Liviu Ursuleanu şi Răzvan Itu nu au obţinut niciunul din cele 46 de voturi exprimate. La Adunarea Generală de Alegeri au avut drept de vot cei 54 de membri asociaţi (n.r. – membrii semnatari ai Actului Constitutiv al Federaţiei Române de Tenis).

Marius Daniel Vecerdea, care în luna iunie a candidat şi la un post de vicepreşedinte, a contestat în instanţă alegerile.

Prieten apropiat al președintelui Klaus Iohannis, Vecerdea a deschis în ultimii ani mai multe procese împotriva Federaţiei Române de Tenis, el contestând în instanţă şi precedentele alegeri, din 17 noiembrie 2017, când George Cosac câştiga al doilea mandat la conducerea FRT.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Răspunsuri

  1. […] Citeste și: Halep, apel la responsabilitate după blocarea FRT de lupta dintre Vecerdea și Țiriac […]

  2. […] Citeste și: Halep, apel la responsabilitate după blocarea FRT de lupta dintre Vecerdea și Țiriac […]