Pesta porcină confirmată și la mistrețul vânat în Apold

Știri de Sibiu, 18.11.2019

entrul Local de Combatere a Bolilor din județul Sibiu a instiuit noi măsuri de restruicționare a circulației animalelor și obligă la vânarea tururor mistreților de pe cinci fonduri de vanatoare, urmare a confirmării pestei porcine africane recoltat de pe Fondul de Vânătoare nr. 16 Valea Mărului – Apold.

Este al doilea focar de pestă confirmat în județul Sibiu la mistreț.

”Imediat după confirmarea bolii, a fost stabilită zona afectată, care reprezintă o rază de 13 km de la caz (locul unde a fost vânat mistrețul). Zona afectată este formată din zona infectată (cu o rază de 8 km de la caz) și zona tampon, de încă 5 km în exteriorul zonei infectate. Localitățile aflate în zona infectată sunt: Miercurea Sibiului, Apoldu de Jos, Apoldu de Sus, Aciliu, Amnaș, Topârcea, Ludoș, Gusu și Sângătin.Localitățile aflate în zona tampon sunt: Armeni, Alămor, Săliște, Galeș, Vale, Săcel, Tilișca, Rod, Mag, Ocna Sibiului, Bogatu, Presaca, Dobârca, precum și alte șase localități din județul Alba (Doiștat, Gârbova, Cunța, Drașov, Spring și Boz).Fondurile de vânătoare aflate în zona infectată sunt: F.V.16 Apold, F.V.17 Sângătin , F.V.18 Păuca , F.V.19 Ocna Sibiului și F.V.20 Șura Mică.”, se arata in comunicatul transmis luni de Prefectura Sibiu.

Potrivit deciziei Comitetului Local, timp de două luni, în zona afectată se vor vâna integral mistreții.

De asemenea, pe fiecare fond de vânătoare din zona afectată, respectiv pe o rază 13 km de la caz, se va realiza catagrafia efectivului de mistreți și prădători.

Potrivit Prefecturii Sibiu, măsurile de control al bolii au fost puse în aplicare imediat si se mențin pentru 12 luni de la constatarea ultimului caz de PPA la porcii mistreti în zona infectată determinată.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.