ISU: Sibiul va avea Dispecerat Integrat pentru Apeluri de Urgenţă 112

Știri de Sibiu, 19.11.2019

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu pregătește găzduirea Dispeceratului Integrat pentru Apeluri de Urgenţă 112, fiind printre primele județe din țară selectate pentru implmentarea noului sistem.

Dispecerartul Integrat 112 se amenajează în incinta ISU Sibiu iar până la finalul anului va fi funcțional.

Noua structură implementată și la Sibiu este creată cu scopul”reducerii timpului alocat interviului și alocării resurselor în cel mai scurt timp de la inițierea apelului”, astfel încât apelul de urgență să fie gestionat ”potrivit unui nou concept, conform cu Raportul Preliminar Privind Sistemul Național de Apeluri de Urgență 112 din anul 2019”.

În Dispeceratul Integrat pentru Apeluri de Urgență urmează să lucreze specialiști din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” Sibiu, Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, Inspectoratului de Jandarmi Sibiu, Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale Sibiu, Serviciul de Ambulanță Județean Sibiu .

”Astfel, în prima etapă apelul va fi preluat de un dispecer unic, profesionist, care va identifica situația de urgență și va aloca resurse de prim răspuns, indiferent de tipul urgenței. Ulterior, în funcție de complexitatea evenimentului, de gradul de specializare al dispecerilor, pe domenii din competența agențiilor specializate (situații de urgență / medical / ordine publică) precum și de gradul de încărcare al acestora, apelul va fi transferat către un dispecer/coordonator cu competențe adecvate, care va gestiona cazul până la finalizarea acestuia”, a declarat Valentin Larie, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Potrivit acestuia, stadiul lucrărilor sunt în curs de finalizare, iar până la sfârșitul anului Dispeceratul Integrat pentru Apeluri de Urgență va fi operaționalizat.
Astfel de dispecerate sunt deja functionale in județele Mureș și Timiș.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.