10 MIG-uri și elicoptere militare vor survola Sibiul de 1 Decembrie

Știri de Sibiu, 26.11.2019

Forțele Aeriene Române pregătesc spectacol aerian pentru locuitorii Sibiului de 1 Decembrie. Mai multe aeronave de luptă vor survola duminică orașul, în timpul ceremoniei militare organizate în Sibiu cu ocazia Zilei Naționale a României, a declarat Daniela Cimpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Vor brăzda cerul Sibiului 6 MIG-uri Lancer și 4 elicoptere de luptă de la Baza Militară Câmpia Turzii.

”Un element mai de senzație, sperăm noi, și pe placul sibienilor, al tinerilor și copiilor mai ales, este că vom avea, de la ora 11.15, un moment în care Forțele Aeriene Române vor survola Sibiul. Vor fi practic 10 aeronave de la Câmpia Turzii, respectiv 4 elicoptere IAR 630 și 6 MIG-uri 21 Lancer”, a declarat președinte Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cimpean.

În timp ce aeronavele de luptă vor survola Sibiul, peste 950 de militari din cadrul Garnizoanei Sibiu vor defila la Bulevardul Corneliu Coposu.

Spre deosebire de anii anteriori, după defilarea garzii de onoare, sibienii se vor bucura și de parada cu tehnică militară ce include 50 de mașini speciale.

Garnizoana Sibiu participă anul acesta la ceremonia militară dedicată Zilei Naționale cu aproximativ 2000 de persoane și tehnica specială.

Ceremoniile de 1 Decembrie organizate la Sibiu se vor întinde pe tot parcursul zilei, în program fiind incluse expoziții, concerte, Hora Unirii din Piața Unirii, spectacol folcloric la Sala Transilvania, proiectii de film și retragerea cu torțe a militarilor.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citeste si: 10 MIG-uri și elicoptere militare vor survola Sibiul de 1 Decembrie […]