Turcan: Ne punem mandatul la bătaie pentru abrogarea recursului compensatoriu

Știri de Sibiu, 01.12.2019

Abrogarea recursului compensatoriu este prioritară pentru Guvernul condus de Ludovic Orban, care își propune angajarea răspunderii în cazul în care legea nu va fi modificată în parlament, spune vicepremierul Raluca Turcan.

”Guvernul PNL are mandat în favoarea celor cinstiți, nu a infractorilor! Ne punem mandatul la bătaie ca să apărăm oamenii cinstiți puși în pericol de fosta guvernare prin recursul compensatoriu. Abrogarea recursului compensatoriu este atât de importantă pentru noi, încât ne vom angaja răspunderea dacă nu va fi realizată prin modificarea legii de către Parlament”, a transmis Raluca Turcan pe Facebook, se Ziua Națională a României.

Vicepremierul susține că Excecutiv ”rămâne ferm pe poziție” în respectarea angajamnetului luat față de români și că ”anihilarea abuzurilor PSD în justiție nu mai poate fi tergiversată”.

”Rămânem fermi în respectarea angajamentului de guvernare și vom include la angajarea răspunderii și prorogarea termenului de pensionare anticipată pentru magistrați. În acest fel, evităm blocarea justiției și rejudecarea a mii de procese. Vom mai include modificarea condițiilor de vechime pentru accederea în magistratură, dar și trecerea de la completele de doi judecători la cele de trei în instanțele inferioare.Anihilarea abuzurilor PSD în justiție nu mai poate fi tergiversată. Tolerarea atacurilor la justiție de dragul infractorilor, girată de PSD, nu mai poate continua!!!”, a mai spus Turcan.

Ea a reamintit că ”PSD a scos pe porțile pușcăriilor aproape 20.000 de infractori periculoși care amenință viața oamenilor” și a precizat că ”problema posibilelor amenzi din partea CEDO va fi rezolvată prin alte mijloace, cum ar fi: brățări electronice, personal de probațiune sau chiar construcția unui nou penitenciar”.

”În niciun caz eliberarea infractorilor înainte de termen NU este o soluție”, a mai spus Turcan pe Facebook.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.