Turcan: Ne angajăm răspunderea pe recursul compensatoriu și vom construi un penitenciar

Știri de Sibiu, 02.12.2019

Guverul Orban își va suma în cursul acestei săptămâni răspunderea pe recursul compensatoriu iar în bugetul de anul viitor vor fi prevăzuți bani de la bugetul de stat pentru construirea unui penitenciar și achiziția de brățări electronice, a declarat vicepremierul Raluca Turcan.

”Săptămâna aceasta ne angajăm răspunderea pe recursul compensatoriu, pe prorogarea pensionării anticipate a magistraților, pe trecerea de la complete de doi la cele de trei judecători și pe trecerea de la patru la doi ani în ce privește școlarizarea pentru Institutul Național de Magistratură”, a declarat Turcan în comunicatul postat pe Facebook.

Potrivit vicepremuerului,masura este necesară ”cât mai urgent” pentru a nu bloca sistemul judiciar și pentru că esre cerută și de raportul MCV.

”În ce privește recursul compensatoriu, motivarea este dată de creșterea ratei de recidivă a celor eliberați. Știm că el reprezintă lege penală mai favorabilă, dar este important ca, pentru viitor, să prioritizăm siguranța oamenilor. Atât cât rămâne în vigoare legea PSD a recursului compensatoriu, fiecare secundă cu această lege în vigoare amenință viața de zi cu zi a românilor”, mai spune Turcan.

Potrivit acesteia, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, va merge la CEDO ”pentru a prezenta gravitatea situației din România”, în planurile de anul viitor fiind prevăzute finanțări pentru susținerea întăririi sistemului judiciar.

”În bugetul pe anul viitor vom prevedea bani pentru brățări electronice, ocuparea posturilor vacante la Autoritatea Națională a Penitenciarelor, personal de probațiune, dar și pentru construirea unui penitenciar”, a mai adaugat Turcan.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.