Spitalul Județean Sibiu ANULEAZĂ concursul la care era înscris și ministrul Sănătății

Știri de Sibiu, 05.12.2019

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a anulat concursul pentru postul de medic primar cu specialitatea chirurgie vasculară la care a fost admis pentru participare și actualul ministru al Sănătății, Victor Costache.

Cu o lună înainte de susținerea concursului, devenit controversat prin prisma legalității participării ministrului la o selecție organizată într-un spital public, conducerea Spitalului Județean Sibiu invocă o situație de ordin tehnic în procesul de anulare a concursului, situație existentă și cunoscută cu mult înainte chiar de momentul lansării selecției.

Mai exact, concursul a fost anulat pe motiv că spitalul nu dispune de suficiente paturi pentru angajarea unui chirurg vascular.

”În condițiile în care, în acest an nu s-a realizat constituirea unui corp modular al spitalului, prin care , pe langa relocarea Secției de Chirurgie Plastică, să asigurăm 10 noi paturi Secției de Chirirgie II- Compartimentul de Chiruirgie Vasculară, conscursul pentru postul de medic primar cu normă întreaga în specialiattea Chirurgie Cardiovasculară se anulează , urmând ca procedurile pentru scoaterea la concurs a postului să fie reluate la o dată ce va fi comunicată ulterior”, se menționează în decizia spitalului.

In document se mai invoca tergiversarea achizitionarii unui sistem modular pentru spitalul provizoriu, proceduri blocate încă din primăvara acestui an, cand spitalul modular era planificat pentru amplasare înainte de Summitul UE din luna mai.

Lupta pentru postul cu normă întreagă de medic primar cu specialitatea chirurgie vasculară se dă între două persoane – dr. Cozmanciuc Gabriela, angajată în prezent pe bază de contract la Județean, și dr. Victor Costache, in prezent ministru al Sănătății și colaboraror al fostului Spital Polisano.

Înscrierile la concurs s-au facut pana in data de 28 octombrie, iar decizia selectiei dosarelor a fost luată in 6 noiembrie. Victor Costache a depus jurământul pentru mandatul de ministru al Sănătății în data de 4 noiembrie 2019.

Construcția spitalului din containere modulare destinat relocării pacienților Secției de Chirurgie Plastică, a fost limpede incă din toamna acestui an că este imposibil de început până la finalul anului. După ce două licitații au fost anulate prin neprezentarea firmelor, imediat ce a crescut prețul contractului, procedura a fost contestată, a treia licitație atrăgând doi ofertanți.

Citeste si: După criza constructorilor, spitalul modular necesar Sibiului a fost BLOCAT în licitație
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.