PT Sibiu: Și-a strangulat soția, după care a vrut să se sinucidă

Știri de Sibiu, 05.12.2019

Un bărbat în vârstă de 68 de ani din satul Bogatu, județul Sibiu, a fost arestat preventiv pentru omor, acuzat fiind că și-a strangulat soția, după care a încercat să se sinucidă.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, agresorul a stat cu cadavrul în casă mai bine de 30 de ore, timp în care a încercat să își pună capăt zilelor, după care a mărturisit crima.

Potrivit anchetatorilor, femeia a fost omorâtă luni dimineața, iar abea a doua zi bărbatul și-a anunțat un vecin că soția sa este moartă. În urma autopsiei, anchetatorii au stabilit ca victima, în varstă de 66 de ani, a fost ucisă prin ștrangulare.

”Prin fişa de constatări preliminare ale autopsiei s-a stabilit că moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat asfixiei mecanice prin sugrumare şi prin obstrucţia căilor respiratorii superioare. Leziunile constatate s-au putut produce prin comprimarea gâtului şi obstrucţia cavităţii bucale şi narinelor cel mai probabil cu mâinile, precum şi prin zgâriere cu unghiile şi au rol determinant în producerea decesului survenit la aceeaşi dată”, precizează Parchetul Tribunalului Sibiu.

Agresorul și-a recunoscut fapta în fața procurorilor, insă ”nu că ar fi strâns-o de gât”.

Din cercetari a reiesit că cei doi se certau frecvent și că in noaptea tragediei, după ce și-a ucis sotia, barbatul ar fi incercat sa se otraveasca.

”Victima îl certa şi îl înjura iar la un moment dat, vrând să îi închidă gura, inculpatul a lovit-o pe victimă la nivelul feţei şi a strâns-o de gât, aceasta decedând ulterior.(…) Autorul a încercat apoi să ingereze o cantitate de erbicid şi a dormit alături de cadavru. A doua zi autorul a anunţat un vecin cu privire la faptă, iar acesta l-a informat pe fiul victimei despre incident”, se mai spune in comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Judecători Sibiu a dispus arestarea sibianului pentru o perioada de 30 de zile pentru omor.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.