Dosarul copilului mort după ce a căzut în fosa septică, transferat la Sibiu

Știri de Sibiu, 05.12.2019

Cazul morții copilului de 7 ani căzut în fosa septică a Căminului Cultural din satul Buzd, județul Sibiu, va fi preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, din cauza impactului mediatic, potrivit deciziei Parchetului de pe lânga Judecătoria Mediaș, care a deschis dosarul pentru ucidere din culpă.

”În cursul zilei vom cere preluarea cazului de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu. În prezent se fac cercetări pentru ucidere din culpă. Există un ordin intern care prevede preluarea cazurilor de moarte suspectă sau cu impact mediatic”, a declarat, joi, pentru StirideSibiu Denis Dimitriu, reprezentantul Parchetului de pe langa Judecatoria Mediaș.

Copilul a murit marți seara la Spitalul Municipal Mediaș, după ce s-a chinuit cateva zeci de minute în fecalele din fosa septică a Căminului Cultural, adâncă de mai bine de un metru.

Se pare că băiatul fusese trimis de părinți să aducă lemne, in zona fosei fiind depozitate lemnele pregătite de iarnă.

Tragedia s-a produs în spatele Căminului Cultural, unde era amenajată și o bucatarie.

”Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, în vederea stabilirii și împrejurărilor în care s-a produs accidentul. Dosarul va fi preluat spre competență soluționare de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu”, a declarat Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Din primele verificări, Poliția spune că fosa septică în care a căzut copilul ”era descoperită, fără capac”.

Pe de altă parte Elena Marian, primarul comunei Brateiu care are in administrare Caminul Cultural, susține că părinții copilului își amenajaseră fără voie un depozit de lemne pe decantorul Căminului, care ar fi fost asigurat.

Citeste si: IPJ Sibiu: Dosar penal pentru ucidere din cuplă în cazul copilului căzut în fosa septică

Din informațiile furnizate de echipajele medicale care au ajuns luni seara la Buzd, băiatul s-ar fi chinuit câteva zeci de minute să iasă din canalul cu fecale. El a fost gasit de medicii de pe Ambulanță in stop-cardiorespirator și hipotermie. A decedat la scurt timp la spitalul din Mediaș.

Familia copilului locuiește în chirie, în casa parohială a Bisericii Evanghelice din sat.

Citeste si: Copil mort după ce a căzut într-un canal cu apă
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.