Încălzirea electrică în pardoseală aduce economie în casele cetățenilor din Sibiu

Știri de Sibiu, 06.12.2019

AMASS este companie dedicata pe soltii economice de incalzire, mai ieftine decat gazul,  care poate instala în casele cetățenilor din Sibiu, dar și în alte tipuri de construcții, încălzirea electrică în pardoseală, soluție economică și care permite măcar parțial independență energetică. Produsele AMASS sunt fabricate în Danemarca și au o garanție de 25 de ani, cea mai mare garantie din piata.

Începând cu octombrie 2018, românii au posibilitatea să beneficieze de independență energetică, deoarece Președintele și Parlamentul au legiferat posibilitatea consumatorului obișnuit, a cetățeanului român european. Practic, toți cetățenii țării au posibilitatea să-și creeze sisteme și să dețină sisteme care vara să le permită să producă energie, s-o transmită în rețea, iar iarna s-o primească înapoi, sub formă de kw, sub formă de bani, într-o formulă sau alta. Primul pas, cel mai important, s-a făcut și odată cu el a pornit și programul Casa Verde care permite și subvenționează consumatorilor o valoare de 5000 euro să achiziționeze panouri fotovoltaice care să le permită producerea energiei electrice, fără să investească foarte mult în baterii sau acumulator de stocare a acestei energii și să le permită introducerea în rețea.

Viitorul omenirii și prezentul chiar, după se vede, totul se mișcă în pași foarte rapizi, ține de acest principiu de bază: folosirea resurselor inepuizabile, resurse care nu poluează și resurse care permit măcar parțial independență energetică. În momentul în care investim într-un sistem de încălzire care durează 20-50 de ani, trebuie să ne gândim dacă vrem să fim tributari unui furnizor cu robinet care ne taxează sau să avem posibilitatea măcar teoretică să achiziționăm un sistem de încălzire care ne aduce cel puțin parțial independență energetică.

Atunci când oamenii își doresc confort, dar și un sistem de încălzire economic, încălzirea electrică în pardoseală este soluția ideală. Deși mulți ar spune că gazul este mai ieftin, studiile arată că nu este deloc așa. În 10 ani a crescut de 4 ori energia pe metru cub de gaz comparativ cu kw de energie electrica în aceeași perioadă.

Iată cele 5 funcții care stau în spatele sistemelor de încălzire electrică în pardoseală AMASS și care dovedesc performanța acestora:

  1. Inerția termică – această funcție se referă la capacitatea sistemului de a reține căldura și a o ceda treptat. Datorită acestei funcții, un sistem de încălzire pe acest principiu este mult mai economic, aduceti-va aminte de diferenta intre vechile radiatoare de fonta si cele de otel sau de eficienta sobei fata de chemineu.
  2. Automatizarea inteligentă – funcții speciale de reducere de consum în spatele programelor termostatelor AMASS care se adapteaza conditiilor mediului, inregistreaza parametrii si inteligent coordoneaza functionarea termostatului.
  3. Eficiența energetică – în cazul încălzirii electrice în pardoseală puterea instalată este cu 30 % mai mică decât în cazul radiatoarelor (conform normativ), acest fapt influențează consumul dar și reduce investiția în panouri fotovoltaice, cele care produc independență energetică.
  4. Resursa inepuizabilă – energia electrică, resursa pe care încălzirea electrică în pardoseală o folosește, este singura formă de energie care se poate produce în multe feluri ecologic și inepuizabil. Energia electrică este produsă de energia solară, de energia eoliană, de energia hidraulică, nucleară, deci o resursă inepuizabilă. Pentru aceia care își doresc măcar parțial independeță energetic sau consum redus, un sistem care folosește resursa inepuizabilă energetic este ideal.
  • Proiectarea calitativă, consultanța personalizată și serviciile de montaj și cele de detectie termica pentru clientii AMASS contribuie la reducerea consumului, acestia ajungand sa aibe o medie luna iarna de 500 ron pentru o casa izolata termic de 140-150mp

În plus față de aceste funcții, există și alte beneficii aduse de încălzirea electrică în pardoseală în casele celor din Sibiu.

Pericolele sunt eliminate la încălzirea electrică în pardoseală, pentru că nu mai aveți pericolul de a se fisura o țeavă, de a vă inunda living-ul, nu aveți temerea că în timp nu știți să detectați unde este o spargere sau unde este o fisurare a țevii în pardoseală, deci și acest lucru este eliminat. Cablurile de încălzire electrică în pardoseală se servicează foarte ușor, cu aparatură bazată pe ultrasunete care detectează local defectul și într-o arie de 10-15 cm, el este remediat.

Confortul termic este și el asigurat de curba termică. Curba termică de confort a corpului uman este ideală, este aproape identică cu curba termică generată de un sistem de încălzire. Distribuția căldurii pe verticală a încăperii este făcută exact cum ar simți nevoia corpul uman de confort maxim. Din acest motiv, în legea instalațiilor de încălzire, a confortului termic, corpul uman trebuie să primească căldura de jos și să aibă aerul rece sus.

Nici sănătatea nu vă este afectată dacă achiziționați un astfel de sistem, deoarece elimină circulația prafului și diminuează considerabil circulația prafului în încăpere.

Diferențele dintre sistemele de încălzire electrică în pardoseală și alte sisteme, precum cele de încălzire în pardoseală cu agent termic sunt nenumărate, în favoarea primelor sisteme menționate.

Prima dintre diferențe este dată de costuri, confortul fiind același. În cazul încălzirii în pardoseală cu agent termic, este foarte greu de obținut măcar parțial independență energetică, astfel că nu există posbilitatea conectării la panouri fotovoltaice, nu puteți decât să știți că pe durata ei de viață de 20 de ani veți rămâne legat de acel furnizor care va crește prețurile. Pe de altă parte, încălzirea electrică în pardoseală vă permite să puteți avea independență energetică măcar parțial, adică le puteți racorda la panouri fotovoltaice.

Dacă ar fi să comparăm costul de investiție al încălzirii electrice în pardoseală cu cel al încălzirii în pardoseală cu agent termic, ne-am da seama imediat că cea dintâi are de câștigat. De ce? O centrală are o durată de viață de 10-15 ani sau 20 de ani dacă este foarte bună, în timp ce un sistem de încălzire electrică în pardoseală de calitate, produs de un furnizor de calitate, are o durată de viață și de 80 de ani, cum ar fi produsele AMASS produse în Danemarca.

Și la capitolul garanție, încălzirea electrică în pardoseală are de câștigat. Garanția unui sistem de încălzire cu agent termic cu centrală este 2-3-5 ani în funcție de furnizor, garanția sistemelor de încălzire electrică în pardoseală este de la 10 la 25 de ani cum e cazul sistemelor de încălzire în pardoseală AMASS.

Ultimul criteriu care face diferența de partajare este costul de mentenanță, care este anulat la încălzirea electrică în pardoseală. Acolo există un cablu conectat la un termostat, nu este nevoie de cameră tehnică, nu este nevoie de centrală, totul este foarte simplu, se poate automatiza, inclusiv pe telefon. Există funcții speciale suplimentare de reducere consum, cel puțin termostatele de calitate au în spatele programelor acest lucru, funcțiile acestea speciale influențează consumul și termostatele AMASS o dețin.

Prin urmare, AMASS vă poate oferi un sistem de încălzire electrică în pardoseală care să vă aducă economie, măcar parțial independență energetică, dar și multe alte beneficii pentru ca dumneavoastră să vă bucurați de confort deplin în propriul cămin.

(P)
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.