Messiah de Händel, dublă reprezentație la Biserica Reformată din Sibiu

Știri de Sibiu, 08.12.2019

Messiah de Georg Friedrich Händel, una din capodoperele barocului muzical târziu, va fi prezentată în perioada Crăciunului, de Corul Bach, o orchestră de cameră şi patru solişti vocali, la Biserica Reformată din Sibiu.

Cele două reprezentații ce vor cuprinde prima parte a oratoriului Messiah vor avea loc duminică, 15 decembrie,cu începere de la ora 16:00 şi de la ora 18:00, pentru a facilita accesul cât mai multor persoane interesate.

Vor evolua soprana Melinda Samson şi mezzosoprana Elisa Gunesch din Sibiu, tenorul Nicolae Simonov din Bucureşti şi basul de origine olandeză Auke Kempkes din Elveţia.

”Orchestra de cameră va interpreta pe instrumente baroce, pentru a reda cât mai fidel sunetul original al lucrării”, precizează organizatorii.

Prima parte a oratoriului relatează istoria vestirii și nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

”Ca un cadou pentru public, concertul se încheie cu vestitul Halleluja, compus de Händel pentru încheierea părţii a doua a oratoriului”, se mai mențioenază în comunicat.

Intrarea la concert este gratuită, în limita locurilor disponibile, iar invitaţiile se pot ridica începând de luni, 9 decembrie, din sacristia Bisericii Evanghelice, Piața Huet 1, iar în seara concertelor la Biserica Reformată din str. Mitropoliei nr. 9.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.