Scandal la plata membrilor din secțiile de votare din Sibiu; Acuzații de plăți discriminatorii

Știri de Sibiu, 08.12.2019

ALDE Sibiu acuză Biroul Electoral Județean Sibiu că a permis plata discriminatorie a mai multor membri din secțiile de votare din Sibiu și Mediaș implicați în organizarea alegerilor prezidențiale. În 7 secții de votare s-a alocat mai puțini bani pentru membrii secțiilor, calculul fiind făcut de președinții de secții, potrivit comunicatului ALDE.

Mai exact, oamenii s-au trezit că au fost plătiți cu sume variind între 450, 540 sau 630 lei, în loc de 720 lei după plata impozitului.

„Luând în considerare că membrii ALDE ai secțiilor de votare au participat și la desfășurarea altor alegeri în anii precedenți și anul curent, considerăm că au fost tratați în mod discriminatoriu, încălcându-se dreptul la egalitate de tratament în ceea ce privește remunerarea, prestând în aceleași condiții, aceeași muncă.” a precizat Ovidiu Gheorghe Tocaciu, preşedintele organizaţiei judeţene ALDE Sibiu.

Potrivit acestuia, ALDE a depus la Biroul Electoral Judeţean Sibiu şi Instituţia Prefectului sesizări privind discriminarea membrilor comisiilor din secţiile de votare.

Discriminarea constă în faptul că persoane în cauză au luat mai puțini bani decat era stabilit si decat au luat persoanele care au activat in restul secțiilot din județ, in baza unui pontaj facut de președinții de secții.

”Astfel membrii din 7 secţii de votare din municipiul Sibiu , și în mai multe secții din municipiul Mediaș precum si din judeţ, au primit mai puţini bani decât restul membrilor. Astfel în loc de 720 lei după plata impozitului, membrii acestor secţii de vot au primit 450, 540 sau 630 lei.
Plata s-a făcut în baza pontajului realizat de preşedinţii de secţie de vot, care au pontat mai puţin decât prevede legea la membrii comisiei. Doar că aceşti preşedinţi al celor 7 secţii nu au uitat să se ponteze pe ei complet.”, mai atrage atenția ALDE.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.