Junii Sibiului, în turneu în SUA; Revelion la Chicago!

Știri de Sibiu, 30.12.2019

Artiștii Ansamblului Folcloric Profesionist Cindrelul Junii Sibiului sărbătoresc trecerea dintre ani alături de comunitatea de români din Statele Unite ale Americii, unde susțin în perioada 29 decembrie – 29 ianuarie un turneu amplu de promovare a folclorului și tradițiilor românești.

Prima reprezentație a artiștilor sibieni de peste ocean va avea loc la Chicago, unde românii din America vor sărbători alături de Junii Sibiului. Alături de orhestra live a Ansamblului, artiștii sibieni vor prezenta obiceiuri tradiționale specifice sărbatorilor de iarna, jocuri populare românești și muzică populară și de petrecere

După Reveionul de la Chicago, Junii Sibiului vor ajunge în alte șapte orașe americane, în cadrul turneului “Obiceiuri și tradiții la români, cântece și jocuri moștenite din străbuni!”.

”Începem Anul Nou 2020 în forță, cu un turneu Junii Sibiului peste ocean, sub genericul “Obiceiuri și tradiții la români, cântece și jocuri moștenite din străbuni!”. Vom sustine reprezentatii în 8 orașe din Statele Unite ale Americii: Chicago, Cleveland, Detroit, New York, Washington, Philadelphia, Atlanta, Miami”, anunță Junii Sibiului.

Prima reprezentație din 2020 va fi în Cleveland, în data de 4 ianuarie, urmata de cea din Detroit, în 11 ianuarie, New York – 17 ianuarie, Washington – 18 ianuarie, Philadelphia – 19 ianuarie, Atlanta – 25 ianuarie, Miami – 26 ianuarie.

Anul acesta, Ansamblul Folcloric Profesionist “Cindrelul – Junii Sibiului”, cel mai longeviv ansamblu din țară, a sărbătorit 75 de ani de activitate. De-a lungul celor 75 de ani, Junii a evoluat cu cei aproape 3.800 de dansatori în peste 45.000 de spectacole în România, întreaga Europă, America de Nord, Asia şi Africa, acumulând peste 200 de premii naționale și peste 100 de premii internaționale.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.