Aproximativ 200 de rezidenți așteptați în 2020 la Spitalul Județean Sibiu

Știri de Sibiu, 30.12.2019

Aproximativ 200 de tineri mediciniști declarați admiși în urma examenului de rezidențiat sunt așteptați, din 2020, să își înceapă pregătirea în cadrul Spitalului Clinic Județean Sibiu.

”Anul viitor vom avea aproximativ 200 de rezidenți, după datele primite de la Direcția de Sănătate Publică Sibiu. Este un număr însemnat de rezidenți, anual aveam aproximativ 100, însă trebuie urmărite și mișcările ulterioare – unii aleg ulterior alte centre din diferite motive. Noi urmărim însă reașezarea organigramei pentru distribuirea rezidenților”, a declarat Cornel Benchea, managerul Spitalului Clinic Județean Sibiu.

În cadrul Centrului Universitar Sibiu, rezidenții vor mai avea contracte cu Spitalul de Pediatrie Sibiu, Spitalul de Psihiatrie ”Gheorghe Preda” și Spitalul TBC.

”În perioada 6 – 14 ianuarie 2020 inclusiv, medicii se vor prezenta la unităţile sanitare desemnate de Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Sibiu, în vederea încheierii contractelor de muncă pe durata determinata/nedeterminata.Încadrarea ca rezident cu loc sau cu post şi prezentarea la stagii se va face începând cu data de 01.02.2019”, potrivit DSP Sibiu.

Anul acesta, județul Sibiu a oferit tinerilor rezidenți 222 de posturi – 132 de locuri pentru medicina generala, 70 pentru medicina dentara și 20 pentru farmacie.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.