Turcan: Promulgarea bugetului pe 2020, posibilă cel mai devreme în 6 ianuarie

Știri de Sibiu, 30.12.2019

Promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2020 va fi posibilă ”cel mai devreme în ziua de 6 ianuarie 2020”, în cazul în care nu va fi atacată la Curtea Constuțională, susține vicepremierul Raluca Turcan.

Potrivit vicepremierului României, Legea bugetului de stat pe anul 2020, Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 și Legea privind unele măsuri fiscal-bugetare (OUG 114) au fost depuse la Camera Deputaților în vederea exercitării dreptului de sesizare la CCR, cu termen final de sesizare data de 31 decembrie.

”Deci, promulgarea bugetului este posibilă cel mai devreme în ziua de 6 ianuarie 2020.e cele două legi privind bugetul pe anul 2020, PSD nu a anunțat niciun atac cu obiecție de neconstituționalitate. A invocat doar un conflict interinstituțional, a cărui soluționare însă nu împiedică procedura de promulgare!Concluzia este că toate atacurile cu privire la bugetul pe anul 2020 – bani insuficient alocați, ministere subfinanțate, decizii de finanțare greșite, procedură catastrofală au fost doar simplă retorică a PSD! Nu au depus moțiune de cenzură să “salveze România din mâinile PNL”, nu au obiecții de neconstituționalitate”, a transmis Raluca Turcan pe Facebuc, la finalul ședinței de guvern din 30 decembrie.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.