Sibiu Jazz Festival: HJK Schmidt a decedat; Festivalul nu va fi afectat

Știri de Sibiu, 12.01.2020

Hilarius Johannes Konstantin Schmidt, fondatorul Jazz Club Sibiu și organizatorul celui mai vechi festival de jazz din România, a încetat din viață la finalul anului, potrivt unui anunț apărut duminică seara pe pagina de Facebook a festivalului.

”HJK Schmidt a decedat la finalul lunii decembrie anul trecut. Dorința lui a fost ca trecerea sa în neființă să fie un eveniment discret cu participarea familiei și a prietenilor apropiați. Decesul său nu va afecta ediția 50 a Sibiu Jazz Festival întrucât programul artistic este finalizat”, transmit organizatorii Sibiu Jazz Festival.

Schmidt s-a identificat cu Festivalul de Jazz de la Sibiu, pe care l-a condus incă din anii 90.

”Incepand cu anul 1997, continuarea nobilei traditii a evenimentului – ce fusese un bastion al culturii autentice inca din perioada comunista – si-a asumat-o Fundatia Sibiu Jazz Festival, avandu-l ca director artistic pe H. Johannes Konstantin Schmidt, membru fondator al Jazz Club Sibiu si, ca director executiv pe Simona Adina Maxim”, potrivit sibiujazz.eu.

În nul 2005, Sibiu Jazz Festival a fost recunoscut ca cel mai important eveniment de gen din Romania, devenind primul festival din țară, membru Europe Jazz Network.

În ultimii ani, Schmidt s-a retras și a avut o prezență tot mai redusă în organizarea festivalului.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.