Bugetul estimativ al Sibiului; Fodor anunță ”anul realizării” multor proiecte

Știri de Sibiu, 13.01.2020

Bugetul estimat al orașului Sibiul pentru anul acesta este de 781,93 milioane de lei, mai mare cu aproximativ 3 milioane de lei față de proiectul de buget al anului 2019, cu o creștere a veniturilor curente cu 36,66 milioane lei.

Potrivit comunicatului Primăriei Sibiu, bugetul preconizat pentru anul 2020 este de 781,93 milioane de lei, inclusiv fondurile europene contractate până la finele lui 2019. Din totalul estimat, 391 milioane lei vor fi alocate pentru funcționare, și 390,93 milioane lei pentru dezvoltare.

Anul 2020 este considerat de primarul orașului ca fiind anul ”realizării multora dintre proiectele ample”.

“Anul 2020 va fi anul realizării multora dintre proiectele ample pe care le-am inițiat și pregătit în anii precedenți. În total, în 2020 Primăria Sibiu va gestiona peste 80 de șantiere și va demara proiectarea pentru alte obiective ce vor fi realizate în anii următori”, spune Astrid Fodor, primarul Sibiului.

Suma anuțată înainte de structurarea proiectului de buget ”s-ar putea modifica sensibil după comunicarea de către Administrația Finanțelor Publice a sumelor ce revin municipiului Sibiu de la bugetul de Stat”, mai informează municipalitatea.

Modificarea cotelor defalcate din impozit care raman la primarii a dus anul acesta la cresterea veniturilor.

”Veniturile curente ale bugetului local în anul 2020 sunt estimate la 470,65 milioane de lei, la care se adaugă excedentul bugetar înregistrat la finele anului 2019 în sumă de 311,28 milioane lei. Veniturile curente ale acestui an sunt mai mari cu 36,66 milioane lei față de cele înregistrate în 2019, creștere ce rezultă în principal din sumele aferente contractelor de finanțare din fonduri europene semnate de Municipiul Sibiu, precum și din creșterea cotelor defalcate din impozitul pe venit care revine bugetelor locale, de la 60% la 63%”, se mai menționează în comunicat.

Excedentul bugetar folosit pe lucrări în curs

Excedentul bugetar al Sibiului cumulat în ultimii ani, în valoare de 311,28 milioane lei la finalul lunii decembrie, va fi folosit anul acesta pentru finalizarea mai multor lucrări.

“Excedentul bugetar se transformă anul acesta într-o sursă de finanțare importantă pentru toate aceste proiecte mari enumerate. Din totalul excedentului înregistrat la finalul lui 2019, 85 de milioane de lei vor fi utilizați pentru lucrări deja contractate, iar diferența o vom utiliza pentru proiecte pentru care am demarat deja procedurile de achiziție în vederea execuției lucrărilor”, a mai precizat Fodor.

Din totalul excedentului bugetar, 85 de milioane de lei vor fi alocate pentru finanțarea unor investiții deja contractate.

Pe lista de finanțare anunțată de Primăria Sibiu se regăsesc:
 Construcția noului Liceu de Artă
 Reabilitarea și modernizarea clădirii Băii Populare
 Amenajarea Lacului lui Binder pentru sport și agrement
 Reconfigurarea și lărgirea carosabilului pe strada Calea Cisnădiei, pe tronsonul str. Gh. Dima – ieșirea din Sibiu
 Reparații capitale în cartierul Hipodrom I, delimitat de străzile N. Iorga – Luptei – bulevardul V. Milea – Rahovei – bdul M. Viteazu
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citeste si: Citeste si: Bugetul estimativ al Sibiului; Fodor anunță ”anul realizării” multor … […]