Cimpean reprezintă Sibiul în Comitetul European al Regiunilor

Știri de Sibiu, 14.01.2020

Daniela Cimpean, președinta Consiliului Județean (CJ) Sibiu, reperezintă de anul acesta România și județul Sibiu în Comitetul European al Regiunilor (CoR), organism consultativ reprezentând autoritățile locale și regionale din Europa.

Potrivit unui comunicat al CJ Sibiu, Cîmpean,= va reprezenta în perioada 2020-2025 județul Sibiu, în calitate de membru cu drepturi depline al Delegației României la CoR.

„Statutul de membră a Comitetului European al Regiunilor îmi oferă ocazia de a urmări ca actele normative pe care le dezbatem acolo să fie și în conformitate cu interesele cetățenilor județului Sibiu iar politicile pe care le implementăm la nivel județean prin strategiile noastre să fie în deplin acord cu normele europene și cu valorile Uniunii Europene.
Vă invit dragi sibieni, să îmi transmiteți întrebările voastre și propunerile pentru comisiile din care fac parte, pe site-ul Consiliului Județean Sibiu la secțiunea Sibiul Împreună – Scrie președintelui. Comitetul Regiunilor nu este doar pentru cei care fac parte din delegațiile naționale. Comitetul Regiunilor este pentru voi, pentru toți. Asociații, ONG-uri, cadre universitare sau simpli cetățeni pot participa la consultări, dezbateri și sondaje ale CoR. Putem lucra împreună, alături de toți reprezentanții statelor membre, prin schimburi de bune practici și cooperare în domenii care ne interesează pe toți, pentru dezvoltare, performanță și eficiență”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

În calitate de membru, va dezbate, alături de ceilalți membri din statele UE, acte normative care pot avea impact asupra județului, dar și a comunității din Sibiu.

Pe durata mandatului de 5 ani, Daniela Cîmpean va face parte din Comisia pentru politică economică (ECON), ce va dezbate proiecte ce țin de industrie, IMM-uri, piață internă, comerț internațional, achiziții publice și concurență, și Comisia pentru Resurse Naturale (NAT) va dezbate proiecte ce țin de sănătate publică, politica agricolă comună (PAC) și dezvoltare rurală, turism, protecția consumatorului sau silvicultură.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.