DNA: Sibieni trimiși în judecată pentru fonduri APIA obținute prin fals

Știri de Sibiu, 14.01.2020

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a două persoane acuzate de fals în înscrisuri și declaratii pentru bani europeni de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.), informează DNA.

Cele două persoane sunt învinuite că ar fi obșinut pe nedrept peste 600 mii lei pentru terenuri din Cisnădie pe care nu le dețineau în realitate.

Potrivit rechizitoriul întocmit de procurorii DNA, ilegalitățile au fost comise în perioada 2015-2018.

”Cei doi inculpați ar fi depus cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente false în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică pe suprafață, pentru suprafețe de teren pe care nu le dețineau în realitate, situate pe raza localității Cisnădie, jud. Sibiu.Prin aceste demersuri, cei doi inculpați ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 642.008 lei, sumă cu care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cauză”, informează DNA:

Cei doi au fost trimiși în judecată pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete și de fals material în înscrisuri oficiale.
Procurorii DNA au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin celor doi inculpați.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Sibiu, în luna decembrie, cu propunere menținerii sechestrului.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.