Val de cereri de pensionare la IPJ Sibiu; Frământări din cauza instabilității

Știri de Sibiu, 16.01.2020

Peste 30 de polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Sibiu au făcut cerere în ultimele două săptămâni să plece din sistem, prin pensionare, urmare a frământărilor generate de lispa de stabilitate și dezbaterile referitoare la pensiile militarilor, a declarat pentru StirideSibiu Gabriel Ivanov, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor din România (SNPR) DECUS.

”Există o reală frământare în rândul oamenilor cu privire la stabilitate pe linia legislației pensiilor de serviciu și a discuțiilor apărute în contextul schimbărilor dorite. Până acum două zile ( n.r marti), erau peste 30 de cereri de pensionare depuse la Sibiu. Oamenii acuză nesiguranța generată de dezbaterea privind eficientizarea Poliției. Majoritatea celor care pleacă sunt din zona siguranței publice, cu vârste între 48 și 53 de ani, sunt polițiști cu experiență”, spune Gabriel Ivanov.

Liderul (SNPR) DECUS s-a declarat optimist în urma dialogului purtat între sindicate și ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, pe considerentul că se dorește doar o ”reașezare a funcțiilor”.

Nu este vorba de o reorganizare a Poliției, ci de o reașezare a funcțiilor din cadrul structurilor, cu scopul de a apropia politistul mai mult de cetățean. Se dorește întărirea posturilor de poliție cu personal distribuit din alte compartimente și birori. Nu se vor da oameni afară, se vor face redistribuiri”, a transmis Ivanov.

Intrebat dacă la întrevederea cu ministrul Vela s-a discutat și despre o posibilă reorganizare teritorială a Poliției, președintele Sindicatului Polițiștilor din România a precizat : ”Ni s-a spus că nu se ia în discuție în momentul de față și că nu se ia în calcul desființarea inspectoratelor județene de poliție”.

Federațiile Sindicale din cadrul Poliției s-au întâlnit miercuri cu ministrul Marcel Vela, în contextul demersurilor anunțate de stabilire a unei strategii de eficientizării activităţii.Conform calendarului de analiză, propunerile au fost transmise de către Inspectoratele Județene pentru centralizare și analiză, după care conducerea MAI va prezenta versiunea dorită, care va fi analizata cu sindicatele înainte de decizia finală, a mai precizat președintele Sindicatului Național al Polițiștilor din România (SNPR) DECUS.

Potrivit șefului IPJ Sibiu, comisarul șeful Tiberiu Ivancea, deficitul de personal ajungea la nivelul județului Sibiu la aproximativ 150 de cadre, în noiembrie 2019, deficit manifestat cu precădere în zona rurală.

Șeful IPJ Sibiu: Lipsă de personal este în tot județul; Nu există procedură pentru cerere de suplimentare
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Răspunsuri

  1. Alex says:

    Cum sa te pensionezi la 48 de ani? Poi esti in floarea varstei tata. Dupa ce ai acumulat o experienta de viata, hopa esti pensionar. Ce nebun a venit cu o asemene lege?

  2. […] Citeste și: Val de cereri de pensionare la IPJ Sibiu; Frământări din cauza instabilității […]