ULBS: Bondrea, ales președinte al Senatului înainte de încheierea mandatului de rector

Știri de Sibiu, 23.01.2020

Rectorul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, al cărui mandat se încheie în luna martie, a fost ales, joi , la conducerea Senatului ULBS, cu 68 de voturi pentru față de 9 voturi cât a obținut contracandidatul său, prorectorul Claudiu Kifor.

Potrivit unui comunicat remis redacției, Ioan Bondrea a fost ales președinte al Senatului Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, în cadrul ședinței de constituire a noului for, pentru mandatul 2020-2024.

”În acest moment, Ioan Bondrea ocupă și poziția de rector al UBLS, însă, conform legii educației, nu există conflict de interese, funcția de președinte al Senatului nefiind considerată una de execuție. Totuși, până la încheierea mandatului de rector (în 31 martie 2020), Ioan Bondrea nu va conduce ședințele de Senat, urmând să își delege atribuțiile”, se menținează în comunicat.

Senatul ULBS a fost condus în mandatul 2016-2020 de către prof. univ. dr. Horațiu Mihai RUSU.

În paralel, alți cinci profesori de la ULBS se bat pentru funcția de rector pentru mandatul 2020-2024. Viitorul rector va fi desemnat dintre prof. univ. dr. Daniela Preda, directorul Departamentului de Relații Internaționale și Programe Comunitare, prof. univ. dr. Liviu Mihăescu (Facultatea de Științe Economice), prof.univ.dr.habil. Ioan Marian Ţiplic, prorector Programe Academice, prof. univ. dr. Livia Ilie, prorector Strategie Organizaţională şi Financiară și prof. univ. dr. Sorin Radu, decanul Facultății de Științe Socio Umane.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.