DSP Sibiu: Este debut de val epidemic; Testul rapid nu confirmă boala

Știri de Sibiu, 23.01.2020

Medicii epidemiologi din județul Sibiu au declarat oficial debutul valului epidemic anual, cu o creștere de patru ori mai mare a cazurilor tratate de medici în ultima săptămână față de perioada precedentă, potrivit unui comunicat al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sibiu.

”Ne aflăm la debutul valului epidemic anual de gripă, specific pentru această perioadă”, transmite DSP.

Potrivit statisticilor, până joi au fost raportate din spitale 35 de cazuri de gripă, cele mai multe la copii.

”Cele mai multe cazuri au fost izolate la domiciliu, fără să necesite internare. Astăzi, nr (joi.23 ianuarie) , la ora 12.oo, erau internate în spitalele din județ 35 de cazuri de gripă, dintre care 24 la copii”, se menționează în comunicat.

Referitor la stabilirea diagnosticului, DSP Sibiu transmite că testul rapid de gripă în baza căruia s-au anunțat cele 35 de cazuri de gripă, nu este de fapt relevant pentru confirmarea bolii.

”Testul rapid pentru gripă nu confirmă boala, este doar orientativ pentru clinician și nu este obligatoriu, deoarece diagnosticul se poate stabili doar pe semnele clinice specifice. Testul pentru confirmarea gripei se face doar în laboratoarele de referință”, a transmis DSP Sibiu.

La nivelul județului Sibiu au fost confirmate până în prezent două cazuri de contaminare cu virus gripal, la o gravidă din Mediaș și la un barbat din Poplaca, în urma testelor de laborator realizate la Institutul Cantacuzino din București.

Cea mai afectată unitate școlară din județul Sibiu este Liceul de Artă din Sibu unde au fost anunțate oficial 8 cazuri de gripă și peste 120 de viroze.

Citeste si: Situația de la Liceul de Artă devine alarmantă din cauza virozei și gripei

În contextul creșterii numărului de îmbolnăviri, medicii sibieni recomandă persoanelor care prezintă semne de boală ”să rămână la domiciliu și să contacteze medicul de familie pentru recomandări”.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.