Maraton Internațional Sibiu 2020, dedicat colectării selective a deșeurilor

Știri de Sibiu, 24.01.2020

Ediția din acest an a Maratonului Internațional Sibiu, acțiune caritabilă de amploare ce va avea loc în 30 mai, este dedicată promovării selective a deșeurilor, proiectele care vor aborda tema deșeurilor urmâd să fie punctate în plus, potrivit unui comunicat al Fundației Comunitară Sibiu.

Sesiunea depuneri de noi proiecte sociale a fost deschisă, cu termen limită de trimitere a aplicațiilor 21 februarie.

”Ca de obicei, sunt acceptate idei care pun lentila pe nevoi din comunitatea locală și sunt încurajate echipele noi, la început de drum. În plus, ediția din acest an aduce în centrul atenție problema colectării selective a deșeurilor și reducerea consumului, respectiv, propunerile care abordează aceste aspecte vor fi punctate în plus. Proiecte pot fi depuse atât de echipe informale (grupuri de inițiativă, fără personalitate juridică), cât și de la organizații non-profit (ONG-uri)”, se precizează în comunicatul remis redacției.

Fundația Comunitară precizează că în 2020, spre deosebire de edițiile anterioare, vor fi selectate toate proiectele care îndeplinesc criteriile de eligibilitate și ating punctajul minim necesar

”Pe lângă faptul că toate proiectele vor trece printr-un proces de consultări, stabilire a eligibilității și punctajului, situația va putea fi urmărită în timp real, pe site-ul www.maratonsibiu.ro. De asemenea, ca în fiecare an, pe toată perioada în care pot fi depuse proiectele, Fundația Comunitară Sibiu va oferi consultări pentru scrierea unei versiuni cât mai bune a proiectului. În acest sens, pentru a reuși să ducă la capăt o propunere cât mai bună, doritorii sunt rugați să trimită ideile cât mai devreme. La fel ca în trecut, ideile pot fi trimise și de echipe informale (grupuri de prieteni, fără personalitate juridică), și de ONG-uri”, transmit organizatorii.
.
Proiectele selectate vor fi anunțate în 25 februarie

La ediția din 2019 a Maratonului Internațional Sibiu au fost finanțate 40 de proiecte, pentru care s-au strâns 821.775 lei. Pentru aceste cauze s-au pus în mișcare aproape 5.600 de alergători confirmați, adulți și copii, care au fost susținuți de aproape 7.400 de donatori.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.