Angajată a Primăriei Copșa Mică, sub control judiciar pentru viramente în conturile familiei

Știri de Sibiu, 25.01.2020

O femeie din Motiș, județul Sibiu, fostă angajată a Primăriei Copșa Mică, a fost reținută de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și pusă sub control judiciar, vineri, într-un dosar de delapidare.

Potrivit Poliției Sibiu, femeia este cercetată pentru delapidare, fals intelectual, ambele în formă continuată și uz de fals după ce, în perioada 2014 – 2018, a virat în conturile fiicei sale suma de 186.024, fără drept.

”Femeia, folosindu-se de prerogativele conferite de funcția pe care o ocupa în cadrul unei instituții publice din Copșa Mică, în perioada mai sus menționată, ar fi dispus fără drept de sumele aflate în contul respectivei unității administrativ teritoriale, fie prin transferul lunar al unor sume, fără nicio justificare, în conturi personale, fie prin acordarea unor sporuri necuvenite sieși”, precizează IPJ Sibiu.

Într-o primă etapă, în perioada iunie 2014 – decembrie 2015, a virat in conturile fiicei sale 57.736 lei, prin viramente lunare în contul acesteia.

”Prejudiciu total creat este de 186.024 de lei, fiind întocmite peste 320 de documente care conțin date nereale pe care le-a folosit pentru însușirea de sume necuvenite”, mai precizează Politia.

Fosta angajată a Primăriei Copșa Mică a fost pusă sub control judiciar pentru 60 de zile, în urma prezentării Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.