Peste 38 milioane de lei investite în zona de blocuri din Terezian

Știri de Sibiu, 25.01.2020

Primăria Sibiu pregătește o investiție de peste 38 de milioane de lei în reabilitarea drumurilor și spațiilor dintre blocurile din cartierului Terezian.

Banii sunt destinații pentru reparații capitale între strada Gladiolelor, strada Râului, strada Lungă și calea ferată și zona cuprinsă între strada Lungă, strada Târgu Cailor și strada Popa Șapcă.

Conform proiectului privind indicatorii tehnico-economici rezultați din întocmirea studiului DALI, valoarea investiției a fost estimată la 38,73 milioane lei.

Investiția presupune modernizarea a 20.000 de m2 de carosabil cu lățime între 3,5 și 7 metri, reabilitarea unei suprafețe de 19.000 de m2 de trotuare cu lățime de cel puțin 1,5 m, modernizarea aleilor în suprafață de 3.100 m2 și reamenajarea de spații verzi în suprafață de aproximativ 42.000 m2.

In privința parcarilor, este prevazută reamenajarea spațiilor astfel încât să se creeze aproximativ 1000 de locuri.

Mai sunt prevazute lucrări de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare, modernizarea iluminatului public prin instalarea a aproximativ 220 de stâlpi cu corpuri de iluminat eco-eficiente cu LED și amenajarea tubulaturii subterane pentru coborârea cablajului metropolitan aerian.

Proiectul de aprobare a indicatorilor tehnico-economici rezultați din întocmirea studiului DALI vor fi supuși aprobării Consiliului Local din luna ianuarie, dup care Primăria va trece la achiziția firmei de execuție.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.