DSP: Suspiciune de gripă în cazul elevilor de la ”Goga”

Știri de Sibiu, 20.02.2020

Medicii sibieni au cerut analize de laborator în cazul mai multor elevi de clasa I de la Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu în cazul cărora a fost pozitivă testarea rapidă.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sibiu au precizat pentru StirideSibiu că zilele trecute s-au recoltat trei probe, în vederea confirmării prezenței virusului gripal, probe care au fost transmise la Institutul Cantacuzino din Bucuresti.

Potrivit statisticilor Inspectoratului Școlar, din cauza gripei și virozelor, miercuri, au fost suspendate cursurile la clasa I C de la Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu deoarece 4 elevi au fost confirmați cu suspiciune de gripă la testul rapid.

De asemenea, pentru perioada 19-21 februarie, cursurile au fost suspendate la clasa a VIII-a A de la Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” Sibiu și la grupa mare-secția germană de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 22 Sibiu, peste 20% din elevi sau preșcolari având viroze.

UPDATE: Medicii epidemiologi lansează ipoteza potrivit căreia copiii de la ”Goga” s-ar fi îmbolnăvit în timp ce se aflau la schi, în Păltiniș.

”Au fost recoltate în cursul acestei săptămâni și două probe pentru detectare de virus gripal, de la două elevi ai Colegiului Național “Octavian Goga” Sibiu, unde s-au semnalt 9 cazuri cu suspiciune de gripă la clasa I C, demarânsu-se o investigaţie epidemiologică privind un posibil focar în colectivitate. Din primele informații culese reiese faptul că elevii au participat la o tabără de schi, organizată la o pensiune din Păltiniș, iar cazurile de îmbolnăvire au debutat imediat după plecarea din tabără. Toți bolnavii au fost izolați la domiciliu, cu tratament antiviral, fiind recomandată suspendarea temporară a cursurilor până în data de 21.02.2020. Probele recoltate sunt în curs de investigare”, se menționează într-un comunicat al DSP Sibiu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citeste si: DSP: Suspiciune de gripă în cazul elevilor de la ”Goga” […]