Șeful IPJ Sibiu despre lipsa dosarelor de mare corupție în județ

Știri de Sibiu, 20.02.2020

Dosarele de cercetare privind infracțiunile de mare corupție ocolesc județul Sibiu. Conform cazuisticii instrumentate de Inspectoratul Județean de Poliției al Județului (IPJ) Sibiu, în 2019 s-au făcut anchete doar în dosare de corupție cu competență de nivel local, respectiv Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, fără declinări către Direcția Națională Anticorupție.

Întrebat în ședința Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Sibiu dacă mai există dosare de mare corupție instrumentate la nivelul IPJ Sibiu, comisarul șef Tiberiu Ivancea, șeful IPJ Sibiu, a răspuns: ”Da. Avem indicatori, dar nu am cuprins în acest material pentru că nu cred că avem nicio declinare la DNA sau dacă au fost, au fost foarte puține în cursul anului trecut”.

El a explicat că lipsa unor astfel de cercetări la nivelul Poliției Sibiu nu înseamnă că astfel de fapte au dispărut, ci că nu au fost sesizate aau descoperite.

Nu înseamnă că nu mai există mare criminalitate, înseamnă că nu ne-am sesizat, că nu am fost sesizați față de astfel de fapte în cursul anului trecut. Ne-am sesizat pe alte infracțiuni de corupție, dar la un nivel local, să zicem de competența Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. (…) DNA – ul a fost creeat pentru infracțiuni de mare corupție. Noi ne-am sesizat pe competența pe care putem să ne-o atragem sau pe care și-o atrage Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu și am lucrat prin delegare pe mai multe doare”, a mai precizat Ivancea.

Potrivit șefului IPJ Sibiu, în cursul anului 2019, polițiștii sibieni au avut emise de către Parchetul Sibiu 39 de delegări în dosare de corupție. În total, în decursul anului trecut au fost întocmite 3 rechizitorii, cu 3 inculpați reținuți și arestați preventiv, a mai adăugat Ivancea.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.