Parcare gratuită în Sibiu pentru personalul medico-sanitar

Știri de Sibiu, 25.03.2020

Medicii, asistentele și infirmierii din spiattele sibiene vor putea beneficia de parcare graduită pe locurile de parcare publice din oraș pe întreaga perioadă a stării de urgență, potrivit unui proiect de hotărâre ce va fi supus aprobării Consiliului Local Sibiu.

Primarul Astrid Fodor spune că pentru a beneficia de această facilitate nu este nevoie de un permis special, ci doar o o copie după legitimația sau ecusonul de serviciu afișată în bordul mașinii.

“Medicii, asistentele și infirmierii, precum și restul personalului implicat în actul medical în spitalele sibiene și în Direcția de Sănătate Publică sunt în prima linie a luptei împotriva coronavirusului și de aceea merită și li se cuvine întreg sprijinul comunității, inclusiv al autorităților locale, pe lângă finanțările pe care le alocăm pentru dotarea corespunzătoare.În acest sens, am inițiat un proiect de hotărâre a Consiliului Local pentru o măsură care îi privește direct și sper ca, măcar într-o mică măsură, să îi ajute în activitatea lor atât de importantă. Voi propune Consiliului Local să acordăm gratuitate personalului medico-sanitar din Sibiu pentru locurile de parcare publice pe întreaga perioadă a stării de urgență, cu excepția parcărilor cu sistem de acces prevăzut cu bariere”, a declarat Astrid Fodor.

Pe langa medicii de familie, vor beneficia de gratuitate personalul din Direcția de Sănătate Publică, Spitalul Clinic Județean de Urgență, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul de Psihiatrie “Dr. Gheorghe Preda”, Spitalul Clinic de Pediatrie, Spitalul Militar de Urgență “Dr. Alexandru Augustin” , Spitalul General C.F., Spitalul Polisano și personalul din cabinetele medicale ale grădințelor, unităților școlare și de învățământ superior care este delegat la Direcția de Sănătate Publică a Județului Sibiu.

”Cu această ocazie le transmit celor care luptă în spitale că suntem alături de ei, că îi încurajăm, că ne bazăm pe ei mai mult ca niciodată și că apreciem eforturile lor supraomenești în aceste momente în care ei duc cea mai grea sarcină.”, a mai transmis primarul Sibiului.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.