Testarea COVID – 19 la Spitalul Județean Sibiu, în așteptare; Cîmpean dă termen

Știri de Sibiu, 30.03.2020

Testarea pacienților suspecți de infecție cu noul virus este încă în așteptate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu din cauza întârzierii livrării echipamentelor necesare utilizării liniei biologice montată pentru diagnosticarea bolnavilor COVID -10, potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Județean Sibiu, Decebal Toderiță.

”Mai sunt în așteptare echipamente. Din testele de amplificare și teste de rezultat, avem în prezent testele de amplicare și așteptăm restele de rezultat, respectiv reactivi, după care se va putea începe testarea în vederea diagnosticării”, a declarat, luni, pentru StirideSibiu, Decebal Toderiță, purtător de cuvânt al SCJ Sibiu.

În situația generata de pandemia de coronavirus, este greu de estimat un termen de începere a testărilor cu linia tehnologica donata spitalului din Sibiu.

În așteptare sunt și cele 2 aparate pentru testarea rapidă, unul achiziționat de Spitalul Județean altul de Fundația Comunitară, care erau anunțate initial pentru saptamana trecuta.

Medicii și asistentele din Sibiu sunt nevoiți să aștepte în continuare rezultatele analizelor trimise la Cluj, în timp ce în spital sunt deja pacienți confirmați pozitiv.

Un ajutor substanțial a ajuns la Spitalul Județean Sibiu din lotul de materiale sanitare performante primite din Coreea de Sud.

Din echipamentele distribuite de ISU Sibiu, Spitalul Județean Sibiu a primit 550 de combinezoane, 250 litri de dezinfectanti de suprafete, 100 masti FFP3 și 200 masti FFP2”, a mai precizat Toderiță.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu face anchetă internă în cazul asistentului de la ATI diagnosticat pozitiv cu COVID – 19, care efectua în timpul liber și îngrijiri la domiciliu, în paralel fiind și ancheta epidemiologică demarată de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, potrivit președintei Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean.

Citeste și: Cîmpean: Spitalul Județean Sibiu și DSP fac anchetă în cazul asistentului cu COVID – 19

UPDATE: Potrivit unui comunicat al CJ Sibiu, președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, anunță că echipamentele necesare au ajuns in vama si ca de marti s-ar putea incepe testarea

Ultimele kituri de teste care lipseau pentru punerea în funcțiune a liniei de PCR de la Spitalul Județean Sibiu au sosit azi în Vama București. O mașină este deja pregătită pentru a le prelua după ce acestea ajung la Unifarm și a le transporta către Sibiu. Dacă totul decurge conform planului, mâine se va putea pune în funcțiune aparatul de testare, toate celelalte pregătiri fiind finalizate”, a transmis Cîmpean.

Președinta CJ Sibiu a precizat că ”prioritate la testare va avea personalul medical aflat în prima linia”.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.