Aproximativ 300 de sibieni în carantină; Centrele din Sibiu sunt la capacitate maximă

Știri de Sibiu, 30.03.2020

Numărul persoanelor aflate în carantină, luni, în județul Sibiu, a ajuns la 298, la limita capacității estimată de autoritățile sanitare înainte de declanșarea crizei de coronavirus. Potrivit unui comunicat al Prefecturii Sibiu, luni s-a impus amenajarea unui nou spațiu de cazare pentru cei reveniți veniți acasă din afara țării.

”Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ” Cpt. Dumitru Croitoru ” al județului Sibiu monitorizează un număr de 3137 persoane izolate și 298 persoane în carantină.(…) Tot astăzi a fost identificat și amenajat un nou centru de carantină, în prezent fiind operaționalizate pe raza județului Sibiu un total de trei centre de carantină”, anunță Prefectura Sibiu.

Doar în ultimele 24 de ore au ajuns în carantină 31 persoane de persoane.

Citeste si: Continuă să intre în Sibiu mașini escortate spre centrele de carantină

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu a dat asigurări publice în ultimele 2 luni că Sibiu nu sunt probleme cu spațiile de carantină, fiind pregătite 2 centre, în două locații diferite, cu capacitate de cazare de 60 și 240 de locuri, și cu ”posibilitatea de extindere”. În martie a fost inscris pe lista și hotelul Ramada, situat în centrul Sibiului.

Spațiile de carantină sunt destinate cazării persoanelor revenite în țară din zone afectate de infecțiile cu coronavirus sau celor care nu respectă măsura izolării la domiciliu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.