Prefectura, ultimele detalii despre cum vor funcționa spitalele din județul Sibiu pe durata crizei COVID – 19

Știri de Sibiu, 01.04.2020

Spitalul Clinic Județean Sibiu este singura unitate sanitară din județul Sibiu care va prelua și trata pacienții infectați cu noul coronavirus iar restul spitalelor din județ vor prelua o parte dintre pacienții transferați de la Județean. Copiii diagnosticați cu COVID -19 vor fi tratați la Spitalul de Pediatrie Sibiu, care a dedicat o clădire specială preluării cazurilor de copii.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Sibiu, în cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, din 29 martie, s-a hotărât ca ”Spitalul Clinic Judeţean Sibiu să fie Spital COVID la nivelul Judeţului Sibiu”.

Decizia s-a luat în ~completarea ordinului de ministru, nr. 533/29.03.2020 pentru aprobarea planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de COVID-19 şi a listei spitalelor de suport pentru pacienţii testaţi pozitiv cu virusul SARS-COV-2”.

Drept urmare, pe lângă tratarea pacienților COVID – 19, în locațiile Spitalului Clinic Judeţean Sibiu vor continua să funcţioneze secţiile care se află în clădirea Secţiei de Obstetrică şi Ginecologie. De asemeena, Secţia de Oncologie va fii relocată în spaţiile Secţiei ORL, ambele având acces direct din Bulevardul Corneliu Coposu.

Spitalul Militar de Urgenţă Sibiu va prelua cazurile de chirurgie, oftalmologie şi ORL.

Spitalul CFR va prelua cazurile de endocrinologie, medicină internă, diabet, gastroenterologie, precum şi Medicală I şi II iar Spitalul Orăşenesc Cisnădie va prelua cazurile de nefrologie fără dializă.

De asemeena, Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, va prelua cazurile COVID copii pe strada Pompeiu Onofrei, iar cazurile fără COVID pe strada Gh. Bariţiu şi pe strada Transilvaniei.

Pentru zona de nord a județului, Spitalul Municipal Mediaş va constitui rezervă pentru secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Judeţean Sibiu şi pentru Spitalul Militar de Urgenţă Sibiu, mai informează Prefectura Sibiu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citeste si: Prefectura, ultimele detalii despre cum vor funcționa spitalele din județul Sibiu pe durata crizei… […]