Consultațiile pentru copii, prin telefon; Secțiile Spitalului de Pediatrie de pe Onofreiu, mutate pe Transilvaniei

Știri de Sibiu, 01.04.2020

Medicii din cadrul Spitalului de Pediatrie Sibiu oferă consultații telefonice pentru mai multe tipuri de afecțiuni, din cauza reorganizării spitalului, iar Secțiile și Ambulatoriul care funcționau în clădirea pe strada Pompeiu Onofreiu – devenită centru de tratarea a cazurilor COVID -19, au fost mutate pe Strada Transilvaniei.

Citeste si: Spitalul de Pediatrie Sibiu începe, vineri, TESTAREA pentru diagnosticarea COVID -19

”În contextul actual al epidemiei de coronavirus, Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu a luat decizia ca medicii să acorde asistență medicală și prin telefon la următoarele numere puse la dispoziția Spitalului de către Asociația „Mâini Unite”: Triaj Pediatrie: 0765.533.253 / 0765.467.428, Chirurgie: 0765.467.497, Ortopedie: 0765.467.429, ORL: 0765.467.431, Oftalmologie: 0765.467.450,Cardiologie pediatrică (Dr. Cotârlă Viorela): 0765467.434, Boli Infecțioase: 0765.467.434, Diabet, Nutriție, Boli Metabolice (Dr. Gălățan Simona): 0765467.466”, anunță Primăria Sibiu.

Pe în clădirea de pe Pompeiu Onoferiu se vor trata cazurile COVID -19

În contextul stării de urgegență cauzată de coronaviris, activitatea Spitalului a fost reorganizată, prin relocarea secțiilor cu paturi și se desfășoară în cele trei clădiri.

Astfel, în locația din str. Ghe. Barițiu (Luther) funcționează Compartimentului de primire urgențe (CPU), Secția Clinică de Chirurgie Pediatrică, Secția de Ortopedie Pediatrică, Laboratorul de radiologie și imagistică medicală și Ambulatoriu de specialitate chirurgie, ortopedie și neurologie.

”În prezent, activitatea acestor cabinete de specialitate este restrânsă la urgențe medicale și chirurgicale.Compartimentul de primire urgențe (CPU) își desfășoară activitatea normal, triajul pacienților urmând a se efectua începând de astăzi, 1 aprilie, într-un container special amenajat la intrarea în spital”, se mai precizează în comunicat.

Pe Transilvaniei nr.2-4, unde era Secția de Infecțioase, s-au mutat secțiile clinice de pediatrie și ambulatoriul de specialitate, iar triajul pacienților fiind efectuat într-un container special amenajat în curte.

În clădirea pe str. Pompeiu Onofreiu, care va prelua cazurile de COVID -19, s-a mutat Secția de boli infecțioase împreună cu Ambulatoriul de specialitate de boli infecțioase, ORL și oftalmologie.
De asemeena, aici se face triaj, într-un spațiu din curtea spitalului.

Recoltarea analizelor medicale de laborator în regim ambulatoriu se va face în continuare în cabinetul de pe str. Pompeiu Onofreiu, zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 7.00-9.00
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citeste și: Consultațiile pentru copii, prin telefon; Secțiile Spitalului de Pediatrie de pe Onofreiu, mutate …ilvaniei […]