Pompierii sibieni la 84 de ani de existență: De data aceasta nu sărbătorim, dar facem tot ce este posibil să vă știm în siguranță!

Știri de Sibiu, 04.04.2020

”În condiții normale, astăzi, cadrele I.S.U. Sibiu ar fi organizat Ziua Porților Deschise, și, in consecință, o serie de activități de expunere a tehnicii de intervenție, iar invitații pompierilor ar fi avut ocazia să vadă cele mai noi autospeciale și echipamente din dotare. De data aceasta nu sărbătorim, dar facem tot ceea ce este posibil să vă știm în siguranță, astfel încât să putem trece cu bine toții peste această situație excepțională.În același timp…pentru o clipă…fiecare dintre noi ne oprim și rememorăm momente din timpul misiunilor, marcând astfel cei 84 de ani de când suntem în permanență în slujba comunității sibiene”, este mesajul transmis sâmbătă de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu la aniversarea a 84 de ani de la înființare.

Urmare a instituirii strării de urgență la nivel național din cauza pandemiei de coronavirus, pompierii militari și paramedicii din Sibiu sunt în linia întîi în lupta pentru combaterea noului virus. Presiunea este uriașă, ei fiind primii care intra in contact cu bolnavii, alături de colegii ambulanțieri, toți afectați de lipsa echipamentelor de protecție.

Conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu și Organizația Voluntarilor S.M.U.R.D. Sibiu au lansat recent un apel către populație pentru susținerea prin donații a celor care sunt în linia întâi și duc lipsă de echipamente de protecție – pompieri, medici și asistenți. Sibieni sunt așteptați să se alăture luptei împotriva noului virus cu gesturi simbolice – “un leu pentru medicul meu!”.

itește și: Voluntarii SMURD Sibiu: Vă așteptăm cu “un leu pentru medicul meu!”

Sâmbătă, 4 aprilie, se împlinesc 84 de ani de când a fost publicată în Monitorul Oficial al României Nr. 80 partea I, „Legea pentru organizarea pompierilor”, act normativ promulgat de către regele Carol al II-lea, prin Înaltul Decret Regal Nr. 815 din 3 aprilie 1936. În baza acestei legi a apărut prima companie de pompieri militari în oraşul Sibiu, compusă dintr-un ofițer comandant, doi subofiţeri şi 40 de oameni de trupă.
ISU Sibiu își sărbătorește ziua începând cu anul 2016, când, prin Ordin al Ministrului Afacerilor Interne emis la data de 19 ianuarie 2016 și publicat în Monitorul Oficial al României la data de 26 ianuarie 2016, data de 4 aprilie a fost stabilită ca zi aniversară a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu, în semn de respect și apreciere pentru cei care de-a lungul timpului au salvat vieţi omenești și bunuri materiale.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.