Nicio sancțiune în cazul asistentei intrată în conflict cu vecinii

Știri de Sibiu, 05.04.2020

Starea tensionată din comuna Loamneș, județul Sibiu, unde localnicii au intrat în conflict cu o asistentă care lucrează la Spitalul Județean Sibiu, a fost detensionată fără să fie aplicate sancțiuni, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ștefan.

Oamenii legii au fost chemați sâmbătă seara să intervină pentru aplanarea unei ”situații conflictuale” existentă dintre cele două părți.

”Prin discuțiile purtate cu cei de față, starea conflictuală a fost detensionată. Nu s-au impus măsuri de sancționare”, a precizat reprezentantul Prefecturii Sibiu.

Satul a reacționat la decizia asistentei de-a se muta într-o locuință separată de familie, ca măsură de prevenire.

”La fața locului, polițiștii au identificat mai multe persoane, vecini într-un bloc de pe raza localității amintite, nemulțumite de faptul că o femeie, cadru medical care își desfășoară activitatea într-o secție ATI, a ales, ca măsură de precauție, să locuiască separat de familie, într-un apartament din imobilul respectiv, apartament pe care femeia îl deține în chirie”, a mai precizat Andrea Ștefan.

Agresarea cadrelor medicale a fost condamnată de președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, care a lansat duminică un apel la rațiune din partea sibienilor și anunță că autoritățile vor manifesta toleranță zero față de hărțuirea cadrelor medicale.

Citește și: COVID -19: Președinta CJ Sibiu declară toleranță zero pentru hărțuirea cadrelor medicale; Apel la RAȚIUNE

Pentru a proteja cadrele medicale, Consiliul Județean Sibiu oferă, în baza unui protocol semnat cu o unitate hotelieră din Sibiu, peste 40 de locuri de cazare pentru personalul Spitalului Județean Sibiu, pe perioada dificilă stării de urgență generată de pandemia cauzată de COVID -19.

Citeste și: CJ Sibiu facilitează cazare în regim hotelier a personalului medical de la Spitalul Județean
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.