Directorul Spitalului Județean Sibiu despre secțiile cu bolnavi COVID – 19, paturile ATI și ventilatoarele de care dispun

Știri de Sibiu, 06.04.2020

Spitalul Clinic Județean Sibiu dispune de aproximativ 400 de paturi cu oxigen și 36 de paturi ATI, bolnavii infectați cu coronavirus urmând să fie preluați și îngrijiți în mai multe secții amenajate în clădirile din curtea unității sanitare, potrivit managerului Cornel Benchea.

Primele 50 de cazuri ajung pe Secția de Infecțioase, după care se va trece la redistribuire lor pe secțiile Oftalmologie și Dermatologie.

Citește si: Benchea: Este presiune enormă pentru măștile de protecție; Rezistăm cu echipamente folosite în vopsitorii

”Paturi dedicate COVID, avem aproximativ 100 de paturi în secția de Boli Infecțioase. Din fericire, înainte de această perioadă am extins această secție, la demisol, și am făcut saloane cu paturi. Ajungem acum la aproape 50 de paturi acolo, plus paturile de la Oftalmologie și Dermatologie, care sunt primele clădiri în care vor ajunge pacienții COVID”, a declarat în ședința CJ Sibiu managerul spitalului din Sibiu.

În cazul creșterii numărului de cazuri peste 100, se va trece la Medicală și Chirurgii.

”În cazul în care se va ajunge la un număr mai mare decât acesta, dispunem practic de aproximativ 500 de paturi în tot acest pavilion – Medicală și Chirurgiile, din care aproximativ 400 sunt dotate cu oxigen și aer comprimat”, a mai detaliat Cornel Benchea.

Cazurile critice, care vor avea nevoie de ventilație mecanică, vor ajunge la ATI, unde medicii dispun de 28 de ventilatoare, cu posibilitatea de extindere la Neurochirurgie.

”Avem pentru COVID un etaj dedicat la ATI, cu 12 paturi, iar în cazul în care sunt insuficiente, o să trecem și la etajul celalalt, fiind 24 de patruri de ATI dotate cu ventilatoare. Am terminat aproape integral cele 4 boxe de ATI de la Neurochirurgie și o să extindem cu încă 8 patruri pe culoarul dintre ATI și blocul operator. Deci, o să avem în total 36 de paturi ATI dotate cu aparatura necesară”, a mai precizat Benchea.

Pentru cele 8 paturi suplimentate, aparatura necesară este în achiziție.

Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Județean Sibiu este capacitată deja la maximum, până duminică, 5 aprilie, un număr de 49 de persoane fiind diagnosticate pozitiv cu COVID – 19 în județul Sibiu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.