PSD contestă concursul de manager de la Spitalul Județean Sibiu și amenință cu proces pentru abuz

Știri de Sibiu, 30.04.2020

PSD Sibiu anunță contestarea la Ministerul Sănătății a concursului organizat pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu și avertizează că va deschide proces, în cazul în care conducerea Consiliului Județean Sibiu va ”ignora” nelegalitățile semnalate de consilierii județeni în privința modului de organizare a selecției.

Într-un comunicat de presă, PSD Sibiu critică faptul că președinta CJ Sibiu, Daniela Cimpean, ”nu a răspuns punctual” la sesizările privind nelegalitatea concursului câștigat de dr. Liliana Coldea, actualul manager al Spitalului CFR Sibiu, și avertizează cu acțiuni în instanță pentru abuz în funcție.

”Nu am fost mirați de faptul că nu ați răspuns punctual la adresa noastră referitoare la încălcarea grosolană a unui Ordin de Ministru transpus într-un regulament intern pe care chiar dvs l-ați aprobat în calitate de președinte al Consiliului Județean (CJ) Sibiu și care reglementează clar faptul că în cazul concursului pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu ”membri cu drept de vot și notare din cadrul comisiei de concurs trebuie să aibă experiență de minim 3 ani ca manager de spital sau să aibă calitatea de cadru didactic universitar în specialitatea management sau sănătate publică și management”. Doi dintre membrii nu îndeplineau condițiile cerute și se putea verifica foarte ușor acest lucru și printr-o citire atentă a CV-urilor. (…) Vom contesta decizia dvs. de a ignora ilegalitățile comise în cazul organizării concursului pentru funcția de manager al SCJU Sibiu la Ministerul Sănătății, vom semnala toate aspectele de nelegalitate, iar dacă nu se va ține cont nici de această dată de respectarea legii vom acționa în instanță pentru anularea concursului și pentru tragerea la răspundere a persoanelor care se fac vinovate de abuz în funcție”, precizează PSD Sibiu în comunicatul de presă.

În documentul remis redacției, PSD face referire la existența unor legături strânse și de rudenie între cei implicați în selecția managerului Spitalului Clinic Județean Sibiu, singura unitate sanitară din județ unde sunt tratați pacienți Covid-19.

Citeste și: Cîmpean către PSD, după acuzațiile de nelegalitate la concursul pentru șefia Județeanului: Vă las plăcerea de a ne uimi… 

Redăm comunicatul integral:

”Candidata la șefia Spitalului Județean, Liliana Coldea, nașa de botez pentru copilul unui membru din comisia de concurs constituită ilegal

Stimată doamnă președintă Daniela Cîmpean,

Nu am fost mirați de faptul că nu ați răspuns punctual la adresa noastră referitoare la încălcarea grosolană a unui Ordin de Ministru transpus într-un regulament intern pe care chiar dvs l-ați aprobat în calitate de președinte al Consiliului Județean (CJ) Sibiu și care reglementează clar faptul că în cazul concursului pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu ”membri cu drept de vot și notare din cadrul comisiei de concurs trebuie să aibă experiență de minim 3 ani ca manager de spital sau să aibă calitatea de cadru didactic universitar în specialitatea management sau sănătate publică și management”. Doi dintre membrii nu îndeplineau condițiile cerute și se putea verifica foarte ușor acest lucru și printr-o citire atentă a CV-urilor.
Vă aducem la cunoștință că legea este foarte clară în sensul acesta și nu poate fi încălcată nici măcar de dvs., aflată vremelnic în funcția de președinte al CJ Sibiu.
În răspunsul dvs mai faceți referire la faptul că județul nostru și întreaga țară se află într-o stare excepțională datorită pandemiei de COVID-19. Dar în această situație gravă, singura dvs preocupare în calitate de președinte al CJ Sibiu este să vă impuneți clica politică incompetentă în funcțiile de decizie. Nu ați fost în stare nici să achiziționați un aparat de testare pentru COVID-19, având bani la buget și timp suficient la dispoziție, pentru că ați știut de la începutul lunii ianuarie că acest virus va ajunge în România și la Sibiu. Sibienii au avut noroc cu două firme private care au făcut acest lucru în locul dvs.
În plină pandemie de COVID-19 ați solicitat și obținut de la Guvernul PNL 0 (zero) lei la rectificarea bugetară, în timp ce alte județe au primit sume importante. Dumneavoastră ați fost preocupată în această perioadă doar de alegerile anticipate și alegerile politice pe plan local.
Atât dvs, cât și colegul dvs., Gabriel Budescu, directorul Direcției de Sănătate publică (DSP) Sibiu refuzați în continuare să testați populația pentru COVID-19. Politica PNL-ului, inclusiv la Sibiu, a fost să nu testeze populația, iar în județ un mare procent din cei izolați la domiciliu sau aflați în carantină, nu au fost testați nici după expirarea celor 14 zile. În schimb, dvs și staff-ul PNL Sibiu ați fost testați imediat ce ați cerut lucrul acesta.
Noi nu am atacat niciodată echipa managerială a SCJU Sibiu, dar punem sub semnul întrebării modul în care doamna Liliana Coldea a promovat concursul pentru postul de manager al instituției.
Știm că aveți relații foarte bune cu doamna Coldea, din moment ce ați reprezentat în instanță spitalul CFR pe care dânsa il conducea, în procesul de revendicare al pavilionului principal. Din păcate dvs ați reprezentat spitalul atât de bine, încât acesta a pierdut definit pavilionul respectiv.
Pentru a fi sigur de rezultat ați selectat în comisia de concurs mama copilului botezat de doamna Coldea. Este legal sau moral lucrul acesta, doamna Cîmpean?
Mai mult decât atât, la Spitalul CFR sunt carențe de management extrem de grave, foarte multe zone sunt insalubre, iar spitalul a fost închis datorită faptului că nu s-au respectat procedurile iar personalul medical a fost infectat cu COVID-19. Aceste fapte o descalificau din start pe doamna Coldea din cursa pentru șefia spitalului județean.
Vom contesta decizia dvs. de a ignora ilegalitățile comise în cazul organizării concursului pentru funcția de manager al SCJU Sibiu la Ministerul Sănătății, vom semnala toate aspectele de nelegalitate, iar dacă nu se va ține cont nici de această dată de respectarea legii vom acționa în instanță pentru anularea concursului și pentru tragerea la răspundere a persoanelor care se fac vinovate de abuz în funcție.”

Biroul de Presă al PSD SibiuLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citește și: PSD contestă concursul de manager de la Spitalul Județean Sibiu și amenință cu proces pentru ab… […]