Spitalul CFR Sibiu și-a reluat activitatea, de joi

Știri de Sibiu, 30.04.2020

Spitalul CFR Sibiu, închis la finalul săptămânii trecute din cauza apariției mai multor cazuri de coronavirus la pacienți și cadre medicale, a fost redeschis, joi, după finalizarea dezinfecție. În urma testării personalului, a fost confirmat un caz noi de infecție cu COVID -19, numărul îmbolnăviriolor ajungând la 8.

”În urma suspendării temporare a activității Spitalului General Căi Ferate Sibiu, pentru a efectua dezinfecția unității sanitare, în data de 24.04.2020, ca urmare a confirmării pozitive a 7 persoane din rândul personalului, vă informăm că începând de astăzi, 30.04.2020 Spitalul General Căi Ferate Sibiu își reia activitatea. De semenea, vă informăm că a fost testat tot personal, un număr de 75 de persoane. În urma testării, 74 de persoane au primit rezultate negative, iar 1 persoană a fot confirmată pozitiv, în urma testării SARS CoV-2”, a declarat Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Spitalul CFR a fost închis după ce, în primă etapă, au fost confirmate pozitiv 7 persoane infectate cu COVID -19: 3 asistenți, 4 personal medical auxiliar, la care adaugă cea de-a 8 persoana, depistată în urma testării tuturor angajaților.

Pe durata dezinfecției, cei 4 pacienți internați la CFR au fost transferați la alte spitale din județ, urmând să revină în spital.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.