Atenție: Nu se mai acceptă documente prin e-mail pentru somajul tehnic; Doar prin aplicația aici.gov.ro!

Știri de Sibiu, 30.04.2020

Angajatorii sunt avertizați că de vineri, 1 mai, su se mai acceptă transmiterea documentelor pentru şomaj tehnic prin e-mail, toate actele urmând să fie depuse exclusși prin intermediul unei platforme guvernamentale, informează Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu.

”Documentele pentru obținerea șomajului tehnic se depun, din 1 mai, prin aplicația aici.gov.ro. Documentele necesare pentru obținerea șomajului tehnic, vor fi transmise, începând de vineri, 1 mai 2020, prin Registratura electronică pusă la dispoziție de Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, https://aici.gov.ro/home”, anunță AJOFM Sibiu.

Potrivit inițăiatorilor platformei, transmiterea documentelor prin Registratura electronică va asigura procesarea mai rapidă, o evidență mai bună a actelor transmise și va facilita accesul la formularele care trebuie completate.

”De asemenea, cererile vor fi editate în format inteligent pentru a ajuta angajatorii să calculeze indemnizația solicitată și vor fi limitate erorile cu privire la datele firmei, numărul contului bancar, CNP, etc.Menționăm că prin aplicația aici.gov.ro vor fi transmise atât documentele pentru plățile făcute prin Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), cât și pentru cele care sunt gestionate de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS)”, se mai precizează în comunicat.

AJOFM Sibiu atenționează că documentele aferente lunii aprilie vor fi disponibile, de vineri, pe platforma aici.gov.ro și atenționwează să nu fie folosite formularele aferente lunii martie.

În privința formularelor, sunt acceptate doar cele generate de platforma aici.gov.ro.

În acest cotext, de vineri ”nu se mai acceptă transmiterea documentelor pentru şomaj tehnic prin e-mail, se va folosi exclusiv platforma https://aici.gov.ro/home pentru aceasta”, mai avertizează AJOFM Sibiu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.