ANM: Ploi torențiale și instabilitate atmosferică la începutul lunii mai

Știri de Sibiu, 30.04.2020

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis joi prognoză specială de instabilitate atmosefrică severă pentru Transilvania și informare meteo de ploi și vijelii pentru județul Sibiu valabilă în perioada 1-4 mai.

Potrivit prognozei speciale, de joi, de la ora 13.00 , până la ora 21.00, în Transilvania vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului ce pot lua și aspect de vijelie, descărcări electrice, izolat căderi de grindină, averse ce vor avea și caracter torențial.

Începând de vineri, 1 mai, de la ora 12.00, până luni, 4 mai, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a regiunii, cu ploi torențiale și grindină.

”Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp”, avertizează ANM.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.