Angajată a Consiliului Județean Sibiu, infectată cu Covid – 19

Știri de Sibiu, 30.04.2020

Cazurile de îmbolnăviri cu noul coronavirus afectează și administrația județeană. O angajată a Consiliului Județean (CJ) Sibiu a fost confirmată pozitiv cu Covid -19, infecția fiind depistată în timp ce femeia se afla în concediu de odihnă, informează Prefectura Sibiu.

”În ceea ce privește situația de la Consiliul Județean Sibiu, vă informăm că angajata care a fost confirmată pozitiv în urma testării SARS CoV-2, nu a mai fost la serviciu aproximativ 2 săptămâni înainte de momentul testării, aflându-se în concediu de odihnă, motiv pentru care nu s-au impus măsuri suplimentare în cadrul instituției”, a precizat pentru StirideSibiu Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Potrivit acestia, diagnosticarea s-a făcut în urma testării Covid din 25 aprilie.

Cât privește contactul cu alte persoane, reperzentanții Prefecturii Sibiu precizează că, ”la ultima prezență a persoanei în instituție aceasta purta echipament de protecție corespunzător, neaflând-se în contact apropiat cu restul persoanelor”.

Drept urmare, medicii epidemiologi din cadrul Direcției de Sănătate Publică Sibiu nu au impus măsuri de dezinfecție sau de protecție a angajaților din cadrul CJ Sibiu.

Primăria Sibiu este cea mai afectată instituție administrativă din județul Sibiu din cauza Covid. Serviciul de Evidență a Persoanei și-a suspendat temporar activitatea luni, 27 aprilie, în contextul în care cinci angajați ai acestui serviciu au fost confirmați cu COVID – 19.

Alertă Covid: Primăria Sibiu suspendă activitatea de la Evidența Populației

Potrivit ultimei informări oficiale, în județul Sibiu sunt 282 de persoane confirmate pozitiv cu Covid-19, iar 18 persoane au decedat.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.