SF-ul pentru noul spital al Sibiului, pe masa CJ Sibiu în luna mai

Știri de Sibiu, 30.04.2020

Actualizarea studiului de fezabilitate și actualizarea proiectului tehnic al noului spital al Sibiului, ce ar urma să se construiască pe Calea Șurii Mici, urmează să fie finalizat și predat Consilului Județean (CJ) Sibiu în prima săptămână a lunii mai, potrivit administrației județene.

”Studiul de fezabilitate pentru construirea noului spital județean este în elaborare. Termenul de predare este 4 mai 2020.”, a precizat pentru StirideSibiu Biroul de Presă al CJ Sibiu.

Contractul, în valoare de 7.9 milioane lei, a fost atribiit în data de 20 ianuarie asocierii POPAESCU &CO SRL – STUDIO SQM SRL – API ARHITEKTI D.O.O, reprezentată prin lider POPAESCU &CO SRL, asociere de firme care s-a implicat în proiectarea Spitalului Polisano, ridicat în curtea Spitalului Județean din Sibiu, și a Spitalului Marie Curie, conform declarațiilor președintei CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

Firmele au avut la dispoziție un termen de actualizare două luni, pana în aprilie, având în vedere că CJ Sibiu le pune la dispoziție mare parte din documentație.

”În paralel se pregătesc și documentațiile pentru obținerea avizelor. Prima documentație care urmează să fie depusă pentru aprobare este cea către Direcția de Sănătate Publică Sibiu”, a mai precizat pentru StirideSibiu Biroul de Presă al CJ Sibiu.

După finalizarea contractului, urmează să se aprobe indicatorii tehnico economici, demers urmat de etapa cea mai dificilă, cea a asigurării finanțării.

Legislația specifică stării de urgență, care permite decizii în regim de urgență în domeniul sănătății nu a fost aplicată de CJ Sibiu, în vederea urgențării procedurilor pentru construirea noului spital de la Sibiu.

Noul spital de urgență al Sibiului ar urma să fie amplasat pe un teren de aproximativ 22 ha pe Calea Șurii Mici, unitatea medicală urmând să aibă o capacitate maximă de 1.499 de paturi, cu secții de adulți și pediatrie.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.