Tribunalul şi Judecătoria Sibiu prelungesc suspendarea judecării cauzelor până în 15 mai

Știri de Sibiu, 30.04.2020

Tribunalul Sibiu şi al Judecătoriei Sibiu prelungesc măsura suspendării cauzelor aflate pe rol până în data de 15 mai, cu excepția urgențelor, având în vedere prelungirea stării de urgență pe teritoriul României până în data de 15.

”(…) aducem în atenţia publicului faptul că, în continuare, judecarea cauzelor aflate pe rolul instanţelor, cu termen de judecată între 4 mai 2020 şi 15 mai 2020 este suspendată de plin drept prin efectul art. 63 alin. (11) din decretul de mai sus, pe durata stării de urgenţă”, a anunțat, joi, Tribunalul Sibiu.

Excepţie de la suspendare fac ”dosarele al căror obiect le califică drept cauze de urgenţă deosebită, aşa cum au fost stabilite de Consiliul Superior al Magistraturii şi care sunt enumerate în câmpul Informaţiile de interes public de pe portalul Tribunalului Sibiu, sub forma „Lista.pdf” şi „Hotărârea CSM nr. 417 24.03.2020.pdf”.

În contextul restricțiilor impuse pe durta stării de urgență, Tribunalul Sibiu recomandă evitarea prezenţei la instanţă, în cazul în care aceasta nu este absolut necesară și utilizarea, în principal, a mijloacelor electronice şi tehnice pentru transmiterea actelor de procedură (e-mail, fax, telefon, etc.) şi accesarea aplicaţiei informatice „Dosarul electronic” (site-ul www.tribunalulsibiu.ro);

Referitor la persoanele care se află în carantină sau izolare la domiciliu, acestea trebuie să înştiinţeze completul de judecată cu privire la acest aspect, ”telefonic sau printr-o cerere transmisă pe fax sau în format electronic”, mai transmiste Tribunalul Sibiu.

De asemenea, pe toată durata prezenţei în instanţă, publicul este rugat să respecte măsurile de siguranţă , respectiv purtarea măştii de protecţie, mănuşi de protecţie, păstrarea distanţei sociale de minim 2 m faţă de ceilalţi participanţi.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.