Primăria Sibiu acordă bani, ajutoare alimentare și produse de igienă pentru bătrâni și familiile cu venituri mici

Știri de Sibiu, 03.05.2020

Consilierii locali sibieni au aprobat un pachet special de măsuri de asistență socială destinat susținerii persoanelor în vârstă și familiilor cu venituri mici, în contextul crizei generate de coronavirus. Potrivit proiectului adoptat de CL Sibiu, municipalitatea sibiană va acorda familiilor cu venituri mici ajutoare de urgență ce constau în alimente și produse de igienă, veteranii și văduvele de război vor primi ajutoare alimentare de Paști și de Crăciun, iar bătrânii care au atins vârsta de 100 de ani vor fi susținuți cu bani.

Măsura suplimentării ajutoarelor sociale pentru bătrâni și familiile cu venituri de până la 530 lei pentru persoană, s-a luat ”având în vedere faptul că persoanele vârstnice se află în situație de vulnerabilitate datorată în primul rând vârstei, stării de sănătate, creșterii progresive a costurilor alimentelor și a medicamentelor și cheltuielilor de întreținere a locuințelor, (…) și luând în considerare evoluția situației epidemiologice determinată de răspândire Covid la care persoanele vulnerabile social sunt mult mai expuse”, potrivit raportului de specialitate al HCL privind acordarea unor ajutoare de urgență pentru unele categorii de persoane cu domiciliul în municipiul Sibiu aflate în situații deosebite

Astfel, se va acorda un ajutor financiar anual echivalent cu salariul de bază minim brut pe țară, persoanelor vârstnice, cu vârsta egală sau mai mare de 100 de ani, aflate în situație deosebită, cu domiciliul în Sibiu.

Proiectul mai prevede acordarea a ”doua ajutoare anuale, constând în bunuri, veteranilor de război, văduvelor de război, cu ocazia sărbătorilor de Paști și de Crăciun”, valoarea urmând sa fie stabilita prin dispoziție a primarului.

Ajutorul de urgență va fi acordat familiilor și persoanelor singure al căror venit net lunar pe membru de familie este de până la 530 lei. Ajutorul va consta în produse alimentare și de igienă și este destinat persoanelor singure, familiilor cu risc de marginalizare socială sau în situație de marginalizare socială, cu un venit net lunar pe membru de familie, respectiv persoană singură.

Potrivit HCL, cuantumul ajutorului de urgență contand în produse alimentare este de 12lei/zi/persoana, iar cel constând în produse de igienă este de 40 lei/lună/adult, repectiv 20 lei/lună/copil.

Sistemul de acordare a jutorului va fi stabili de Direcția de Asistență Socială a Primăriei Sibiu.

Potrivit datelor furnizate de Primăria Sibiu, la finalul lunii martie erau înregistrați ”în evidențele municipalității 31.674 de locuitori cu vârsta peste 65 de ani”, cei mai vulnerabili în fața amenințărilor noului virus.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.