Consilierii PNL propun facilități pentru restaurantele din Sibiu; Se cere extinderea spațiilor pentru terase

Știri de Sibiu, 06.05.2020

Consilierii PNL propun Consiliul Local Sibiu acordarea de facilități pentru restaurantele și cafenelele din Sibiu și solicită municipalității analizarea posibilității de extindere a suprafețelor stabilite inițial pentru amenajarea teraselor, astfel încât mesele să fie poziționate la o distanță de 2 m, după ridicarea restricțiilor.

În adresa transmisă spre analiză Comisiei de studii, prognoze economico-sociale, buget, finanțe și administrarea domeniului public și privat Sibiu, consilierii PNL vin cu trei propuneri concrete, ”având în vedere situația dificilă a restaurantelor și cafenelelor din Municipiul Sibiu grav afectate de pandemia de coronavirus”.

Liberalii propun ”scutirea acestora de la taxa aferentă ocupării domeniului public pe parcursul anului 2020” și argumentează că măsuri similare au fost adoptate în orașe ale Europei, precum Vilnius.

A doua propunere este de ”anulare a abonamentelor de parcare pe anul 2020”.

Un punct special îl constituie pregătirea pentru situațiile în cazul se va decide redeschiderea restaurantelor și teraselor, care cer sprijin de la Primărie pentru a putea instala mesele la distanțe mai mari, pentru prevenirea îmbolnăvirii clienților.

În situația în care își vor relua activitate după ridicarea restricțiilor, vă solicităm să analizați posibilitatea ca distanțarea meselor pe domeniul public să fie făcută pe suprafețe cât mai mari, față de cele deținute anterior, la distanțe de 2 metri una de alta, pentru a putea fi menținut numărul de mese”, au mai cerut liberalii în adresa transmisă CL Sibiu.

Propunerile privind acordarea de facilități pentru restaurantele și cafenelele din Sibiu sunt susținut de consilierii Adrian Bibu, Tibi Drăgan, Ciprina Cândea, Robert Fotache și Ciprian Fulea.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.