Primăria Sibiu investește peste 13. mil. lei în biciclete și triciclete inteligente; Cu este 40 de centre de închiriere în oraș

Știri de Sibiu, 12.05.2020

Sibienii vor putea închiria din 2021 biciclete inteligente mecanice și triciclete cu senzori ce vor fi achiziționate pentru închiriere în cadrul proiectul Sibiu Bike City, o investiție în valoare de 13,41 milioane lei, din care 12,49 milioane de lei reprezintă finanțarea nerambursabilă din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional.

Potrivit contractului semnat de primarul Sibiului, Astrid Fodor și directorul Agenției de Dezvoltare Regională Centru, Simion Crețu, municipalitatea sibiană va cumpăra 540 de bicictele și 8 triciclete care vor putea să fie închiriate din 44 de locații din oraș unde se vor amenaja centre de inchiriere.

“Creăm condițiile pentru mobilitatea alternativă în Sibiu. Pe lângă continuarea modernizării transportului public, avem deja finanțate și în lucru trei proiecte importante pentru transportul cu bicicleta: amenajarea malurilor Cibinului, coridorul pentru biciclete între Ștrand și parcul Sub Arini și Sibiu Bike City. Concret, proiectul pentru care am obținut astăzi finanțare înseamnă crearea a 44 de centre de închirieri de biciclete în tot orașul, achiziția a peste 500 de biciclete și 12 triciclete pentru seniori și persoane cu dizabilități, precum și a programului informatic care să permită gestionarea și mentenanța sistemului. Promovăm și încurajăm utilizarea bicicletei ca mijloc de transport prin investiții în infrastructură și în siguranța pistelor, acestea dând încredere cetățenilor pentru a utiliza tot mai mult bicicleta pentru deplasările în oraș.”, spune primarul Astrid Fodor.

În prezent, Primăria Sibiu a demarat achiziție pentru furnizarea echipamentelor, a serviciilor de montaj și punere în funcțiune a sistemului de închiriere, precum și proiectarea și asistența tehnică. Termenul estimat de finalizare a proiectului este luna iunie 2021.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.